UZMITE PO KAŠIKU JABUKOVOG SIRĆETA DNEVNO I SVEDOČIĆETE ČUDU: Ono što će se desiti VAŠEM TELU je za PREPRIČAVANJE
Jabukovo sirće, Foto: Profimedia

jeste li znali?

UZMITE PO KAŠIKU JABUKOVOG SIRĆETA DNEVNO I SVEDOČIĆETE ČUDU: Ono što će se desiti VAŠEM TELU je za PREPRIČAVANJE

Što se zdravlja tiče, jabukovo sirće u narodu je poznato po svojim lekovitim svojstvima.

Objavljeno:

Jabukovo sirće ne sadrži hemikalije, a nastaje u procesu fermentacije soka od jabuke uz pomoć bakterija sirćetne kiseline. Sirćetna i jabučna kiselina daće sirćetu karakteristični kiseli i intenzivan ukus i miris.

Jabukovo sirće za lečenje bolesti počeo je da koristiti još Hipokrat, "otac medicine". Od tada sve do današnjeg dana ova tekućina zlatne boje poznata je zbog svog blagotvornog delovanja na naše zdravlje.

Preporučena dnevna količina iznosi jednu kafenu kašičicu, a s obzirom na to da ima prilično intenzivan ukus koji nekima ne odgovara, može da se pomeša sa vodom. Osim toga, postoje i razni recepti za napitke s jabukovim sirćetom.

Što se zdravlja tiče, jabukovo sirće u narodu je poznato po svojim lekovitim svojstvima.

Jabukovo sirće
foto: Profimedia

Višak kilograma

Jabukovo sirće pomaže i kod mršavljenja. Ovo dokazuje i jedno istraživanje: učesnici koji su konzumirali su jabukovo sirće tokom dana prosečno su unosili 275 kalorija manje od ispitanika iz test grupe. Razlog tome je što jabukovo sirće pojačava naš osećaj sitosti pa imate manju potrebu za hranom.

Česte prehlade i viroze

Osim navedenih vitamina i minerala, sirće sadrži i gvožđe, kalijum i pektin. Radi toga je ova kiselkasta tekućina savršen 'buster' našeg imuniteta. Najbolje je kombinovati zdravu ishranu uz konzumaciju jabukovog sirćeta – na taj ćeš način ćete najviše učiniti za svoje zdravlje.

05:22

6 ZLATNIH PRAVILA ZA DOBRU LINIJU I ZDRAVLJE! Nutricionistkinja: Mleko može izazvati visok krvni pritisak,a supa je veoma važna!

(Espreso/B92/Klix.ba/prenela P.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.