ŽENA OTKRILA NAJBRŽU TEHNIKU ZA USPAVLJIVANJE: Ako se probudite u toku noći, samo uradite OVO i utonućete u san
Foto: Profimedia

obavezno probajte

ŽENA OTKRILA NAJBRŽU TEHNIKU ZA USPAVLJIVANJE: Ako se probudite u toku noći, samo uradite OVO i utonućete u san

Ne postoji ništa gore od toga da legnete u krevet i ne možete da zaspite, pa provedete noć u prevrtanju

Objavljeno:

Ako vam ovo zvuči poznato, nemojte paničiti, jer postoji nekoliko načina da vam pomognu da zaspite. Da li ste ikada čuli za mesečevo disanje? Reč je o japanskoj tehnici, na sanskrtu poznatoj kao Chandra Bhedana, a koristi se u jogi, a pomoći će vam da zaspite za nekoliko minuta, piše Metro.

Mesečevo disanje se vežba zatvaranjem desne nozdrve i udisanjem i izdisajem kroz levu nozdrvu. Da biste to uradili, lezite u krevet i udobno se smestite, a zatim nežno zatvorite desnu nozdrvu palcem. Udahnite polako držeći desnu nozdrvu zatvorenu, a zatim polako izdahnite kroz levu nozdrvu.

Iako ovo može zvučati prilično neobično, veoma je efikasno jer se smatra da je leva strana vašeg tela povezana sa parasimpatičkim nervnim sistemom. To je mreža nerava koja pomaže opuštanju vašeg tela nakon perioda stresa ili opasnosti, a takođe je korisna za odmor. Vežbe disanja pomažu da se vaše telo smiri, reguliše disanje i rad srca tako da se osećate opušteno i spremno za spavanje.

Jednostavno morate da ponovite korake nekoliko puta dok ne otkrijete da vaš um više ne radi i da se razbistrio, a telo se opustilo. I, ako se iz nekog razloga još uvek borite da zaspite, uvek možete da pokušate da menjate nozdrve. Počnite tako što ćete zatvoriti desnu i udahnuti kroz levu nozdrvu. Zatim stavite kažiprst na levu nozdrvu i udahnite kroz desnu stranu. Naizmenično i ponovite onoliko puta koliko je potrebno.

Ako se probudite u sred noći, možete pokušati i sa disanjem na mesec da vam pomogne da ponovo zaspite. Ali ako to ne pomogne, postoji nekoliko drugih korisnih tehnika joge koje mogu pomoći.

@kim_smarr_yoga Enhance your yoga practice in just one minute! Today’s topic… Moon breath for calm #Y#YogaY#YogaTipsM#MoonBreathB#BreatheToCalmDownB#BreathB#BreathForAnxietyS#SteadyYourMind ♬ Forever - Labrinth

Džesi Galber, osnivač YOGI TIMES-a, deli tri najbolje joga poze koje će vam pomoći da zaspite — i sve možete da radite iz kreveta. To uključuje pozu srećne bebe, pozu deteta i pozu mrtvog tela. Evo kako se izvode:

Za pozu srećne bebe, počnite tako što ćete ležati na leđima i povući kolena prema grudima. Zatim uhvatite spoljne ivice stopala rukama, otvarajući kolena do širine trupa. Nežno se ljuljajte s jedne na drugu stranu, masirajući kičmu o dušek.

Da biste isprobali Dečju pozu, kleknite i sedite na pete. Raširite kolena u širini kukova, a zatim se savijte napred da biste torzo postavili između butina. Ispružite ruke napred ili duž tela, sa čelom oslonjenim na pod.

I na kraju, poza mrtvaca (Šavasana) možda je najjednostavnija od svih njih. Samo ležite ravno na leđima sa malo rastavljenim nogama. Držite ruke opuštene pored tela sa dlanovima okrenutim nagore. Zatvorite oči i fokusirajte se na duboko, sporo disanje, prenosi Večernji list.

BONUS VIDEO

03:17

Stručnjak otkrio koja se tajna krije iza LETNJEG RAČUNANJA VREMENA

(Espreso/krstarica/A.J./prenela T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.