KARDIOLOZI OTKRILI KOJE DVE STVARI MOGU DOVESTI DO SMRTI: Posledice su KATASTROFALNE za SRCE i MOZAK, ne igrajte se
Srce, Foto: Profimedia

obratite pažnju

KARDIOLOZI OTKRILI KOJE DVE STVARI MOGU DOVESTI DO SMRTI: Posledice su KATASTROFALNE za SRCE i MOZAK, ne igrajte se

Ako se zanemari ili se ne leči na odgovarajući način, posledice mogu da budu katastrofalne za srce i mozak

Objavljeno: 06:42h

Lekari upozoravaju da bi dve prehrambene navike mogle da povećaju rizik od fibrilacije atrija gotovo dvostruko, prenosi Express. Fibrilacija atrija (AF) nastaje kada pumpanje srca iznenada postane brže ili nepravilno i ubraja se u jednu od najčešćih vrsta aritmije.

Ako se zanemari ili se ne leči na odgovarajući način, posledice mogu da budu katastrofalne za srce i mozak. Moždani udar jedno je od najsmrtonosnijih stanja povezanih s AF-om, ali simptomi mogu ugroziti kvalitet života čak i kratkoročno. Kako biste sprečili razvoj stanja, stručnjaci sugerišu da je najbolje da izbegavate dva načina ishrane.

Infarkt, Srčani udar, Srce, Kardiovaskularne bolesti
foto: Profimedia

Naime, istraživanja su pokazala da su navike preskakanja doručka i kasnovečernjeg jedenja kod ispitanika povećale rizik od fibrilacije atrija gotovo dvostruko, što je neverovatno otkriće, objašnjavaju lekari.

Isto tako, istraživanje objavljeno u časopisu Future Cardiology 2022. godine takođe je sugerisalo da postoji još nekoliko načina na koje preskakanje doručka utiče na srčani ritam. Neki stručnjaci smatraju da niska količina šećera u krvi, uobičajena posledica propuštanja obroka, može dovesti do aritmije

08:36

KARDIOLOG: ZBOG OVE SUPSTANCE TELO MOŽE DELUJE 40 GODINA STARIJE! Šokantne tvrdnje: Možete je kupiti maltene kao na trafici

(Espreso/ Srbija danas/Prenela P.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.