U KAČAMAK DODAJTE OVAJ NEODOLJIV SASTOJAK I BIĆE JOŠ UKUSNIJI: Popravite užitak STARINSKOM SPECIJALITETU i uživajte
Kačamak, Foto: Printscreen/Youtube/ Milica Mihailović

recept

U KAČAMAK DODAJTE OVAJ NEODOLJIV SASTOJAK I BIĆE JOŠ UKUSNIJI: Popravite užitak STARINSKOM SPECIJALITETU i uživajte

Ovaj obogaćeni kačamak ne samo da je brz i jednostavan za pripremu, već je i savršenog ukusa

Objavljeno: 18:19h

Kačamak, tradicionalno jelo koje nas vraća u detinjstvo i pruža osećaj topline doma, može se lako transformisati dodatkom jednog jedinstvenog sastojka koji će obogatiti njegov ukus i učiniti ga omiljenim obrokom vaše dece.

Otkrivanje novih načina za unapređenje klasičnih jela omogućava nam da razbijemo monotoniju u kuhinji i pružimo porodici nove ukusne trenutke za pamćenje.

Predstavljamo vam jednostavan način da kačamak učinite još ukusnijim i zanimljivijim – dodavanjem sira ali još tokom kuvanja (poželjno tvrdog, kao što je parmezan ili neki oštriji domaći sir) i dimljene slanine, koje će mu dati bogatstvo ukusa i teksture.

Kačamak
foto: Printscreen/Youtube/ Milica Mihailović

Sastojci:

1 šolja kukuruznog brašna

4 šolje vode

1 kašičica soli

100 g dimljene slanine

100 g rendanog sira

Malo maslaca (opciono)

Priprema:

1. U velikom loncu zagrejte vodu do ključanja. Dodajte so. 2. Polako sipajte kukuruzno brašno, neprestano mešajući da se izbegnu grudvice. Smanjite vatru na minimum i kuvajte uz stalno mešanje dok kačamak ne postane gust i glatak (oko 15-20 minuta). 3. Dok se kačamak kuva, isecite dimljenu slaninu na male komadiće i propržite na tiganju dok ne postane hrskava. Ostavite sa strane. 4. Kada je kačamak gotov, dodajte maslac da postane još kremastije i mešajte dok se potpuno ne istopi i sjedini sa kačamakom. 5. Umešajte prženu slaninu i polovinu rendanog sira direktno u kačamak, dobro promešajte da se sve lepo sjedini. 6. Servirajte toplo sa preostalim sirom posutim odozgo.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/24sedam/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.