EVO KAKO DA ZGUSNETE JELO BEZ GRAMA BRAŠNA: Caka je PROSTA, biće ZDRAVO i UKUSNO
Ilustarcija, Foto: Printscreen/Youtube/ Recepti Brigita Husic

savet

EVO KAKO DA ZGUSNETE JELO BEZ GRAMA BRAŠNA: Caka je PROSTA, biće ZDRAVO i UKUSNO

Zgusnućete bilo koje jelo očas posla

Objavljeno:

Kada pravite filove, sosove… da biste ga zgusnuli morate da koristite brašno. Ali, šta se dešava kada ga nemate kod kuće ili kada zaboravite da ga dodate?

Ništa ne brinite, ruska kuvarica Julija Arhipova, podelila je par korisnih saveta, koji će vam pomoći.

Ako pravite neki fil za kolače i torte ili sos, bitno je da ih napravite kako treba, a u tome će vam pomoći sastojci koje već imate kod kuće. Ruska kuvarica savetuje kojim namirnicama da zamenite brašno, a da se ukus ne promeni. U pitanju su senf u prahu i želatin.

Šnicle
foto: Printscreen/Youtube/kuvajte_sa_stasom

Ako se odlučite za senf u prahu, njega nemojte da koristite kako biste zgusnuli fil, već samo za sos. Pred kraj dodajte senf u prahu ili običan senf i sve dobro promešajte. Osim što će zgusnuti sos, ukus će biti lepši.

Ako se odlučite za želatin, njega možete da koristite i za sos, ali i za fil. Želatin se isto dodaje pred kraj, ali jako malo, jer ako dodate previše možete da napravite žele, a ne sos.

Bonus video:

50:12

CRNA HRONIKA 11.02.2024

(Espreso/Krstarica/M.O./Prenosi M.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.