OVE SUDOVE NIKAKO NEMOJTE DA PERETE U MAŠINI, TAKO SE OŠTEĆUJU: Zbog 1 stvari će POPUCATI i ostaćete bez njih
Ilustracija, Foto: Profimedia

saznajte

OVE SUDOVE NIKAKO NEMOJTE DA PERETE U MAŠINI, TAKO SE OŠTEĆUJU: Zbog 1 stvari će POPUCATI i ostaćete bez njih

Mašina za pranje sudova mnogima je postala obavezan uređaj

Objavljeno:

Međutim, iako je idealno rešenje za prljave sudove nakon obroka, neke biste trebali prati ručno.

Nažalost, ne mogu svi kuhinjski predmeti izdržati visoke temperature koje mašine moraju da postignu kako bi ubile klice i očistile sudove. Kako se ne bi oštetili, ove sudove ne perite u mašini.

Plastično posuđe od dostave

Plastično posuđe u kojem se dostavlja hrana, može se iskoristiti i kasnije, ali ga nikako ne biste trebali da perete u mašini za suđe. Ako proizvođač nije jasno označio da je artikl prikladan za pranje u mašini, onda bi ovo posuđe moglo da se istopi tokom pranja.

Bakarno posuđe

Bakarni tiganj je odličan za kuvanje, ali ne bi trebalo da ih perete u mašini za sudove zbog toga što će promeniti boju.

Sudovi
foto: Profimedia

Drveni pribor i daske za rezanje

Zbog visokih temperatura topline mašine za pranje sudova postoji i opasnost od promene konzistencije drva. Vruća voda može otopiti ili promeniti oblik drvenih sudova. Kako biste ih pravilno održavali, perite ih tako što ćete namočiti sunđer u posudu s toplom vodom i sapunicom i potom lagano ribati.

Kristalno staklo i sudovi

Ako se odlučite za pranje u mašini, kristalni sudovi vremenom bi mogli da se oštete na način da puknu ili izgube sjaj. Stručnjaci za održavanje kristalnih predmeta savetuju da kristalne čaše perete u vodi u koju ste dodali sirće. Nakon toga ih isperite toplom vodom i osušite krpom.

Nelepljivi lonci i tiganji

Verovatno znate da svoj tiganj od gvožđa nikada ne biste smeli da perete u mašini za suđe, ali iznenađujuće, ni sve popularnije lonci i tiganji s neprijanjajućim premazom ne smete prati u mašini. To je zato što mašina s vremenom može razgraditi nelepljivi sloj zbog kojeg ovi sudovi izgube svrhu.

BONUS VIDEO

01:40

ŠOKANTNE VANREDNE MERE U ITALIJI ZBOG VRUĆINE! Posuđe može pere ručno i to vodom u kojoj je kuvana pasta, POGLEDAJTE NOVA PRAVILA

(Espreso/najzena/Olja Jelić/prenela T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.