IZNENADITE CELU PORODICU UKUSNIM RUČKOM: Nikad lakša priprema za SVINJSKO PEČENJE, a ovo je CAKA koja daje MEKOĆU
Meso sa krompirom, Foto: Printscreen YouTube/Savori Urbane

RECEPT

IZNENADITE CELU PORODICU UKUSNIM RUČKOM: Nikad lakša priprema za SVINJSKO PEČENJE, a ovo je CAKA koja daje MEKOĆU

Svečani ručak ne može da prođe bez pečenja i krompira, a naš predlog je savršeno sočno svinjsko meso

Objavljeno:

Kako biste napravili savršen ručak za celu porodicu, nisu vam potrebne posebne kulinarske veštine. Donosimo vam odličan recept za svinjsko pečenje sa pečenim krompirom kojem niko neće moći da odoli. Nije potrebno puno sastojaka, jedino što vam treba je malo strpeljenja.

Da bi svinjsko pečenje bilo mekano potrebno je da ga marinirate 3 dana, a onda i sporo pečete u rerni. Možda vam deluje da je previše komplikovano, ali rezultat je sočno svinjsko meso i najbolji pečeni krompir. Obavezno isprobajte!

Sastojci:

2,5 kg svinjskog mesa

so, biber, kim, slatka paprika

maslinovo ulje

1,5 kg krompira

500 ml tople vode

Meso
foto: Printscreen/Youtube/ Gordon Ramsay

Recept za svinjsko pečenje sa pečenim krompirom:

Marinirajte meso

Svinjsko meso dobro posolite i pobiberite sa obe strane, pa nauljite. Onda pospite kimom i slatkom paprikom. Umotajte u providnu, pa u alu foliju i ostavite da se marinira 72 sata (3 dana) u frižideru.

Pecite meso

Izvadite meso iz frižidera, pa ostavite na sobnoj temepraturi 2 sata. U tepsiju stavite rešetku, pa preko nje stavite meso koje ste izvadili iz folije. Sipajte toplu vodu, pazite da ne isperete začine. Voda ne sme da dodiruje meso, pa ako vidite da je dovoljno, prestanite da sipate. Pokrijte providnom folijom i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C pola sata, pa smanjite temperaturu na 170° i pecite još 90 minuta. Povremeno pogledajte da li treba da dospete vodu.

Dodajte krompir

Krompir oljuštite i držite u vodi. Pre nego što ga dodate u tepsiju, isecite ga na pola, a onda i procedite. Zatim dobro posolite, pospite kimom i slatkom paprikom i sipajte 2 kašike ulja. Dobro promešajte i ostavite da odstoji nekih 20 minuta. Poređajte krompir pored mesa, a višak marinade sipajte preko mesa. Dolijte još malo vode. Vodu sipajte pažljivo kako ne biste skinuli začine sa krompira i mesa. Pokrijte providnom folijom i vratite u rernu na još sat i po vremena. Poslednjih 30 minuta pečenja treba da skinte foliju i pojačate temepraturu na 220°C. Pre toga prelijte meso tečnošću sa dna tepsije.

Ostavite meso da odstoji

Kada su svinjsko meso i krompir gotovi izvadite iz rerne, pa još malo prelijte tečnošću sa dna tepsije. Ponovo pokrijte alu folijom i ostavite meso da odstoji nekih 20 minuta.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.