EVO ŠTA GOVORI O VAMA AKO SANJATE DA VARATE SVOG PARTNERA: Ovo je ALARM koji ne smete IGNORISATI
Ilustracija, Foto: Printscreen/Instagram/talia.alivia

morate znati!

EVO ŠTA GOVORI O VAMA AKO SANJATE DA VARATE SVOG PARTNERA: Ovo je ALARM koji ne smete IGNORISATI

Često imamo vrlo žive seksi snove koji nam se čine realnim.

Objavljeno:

Ali šta se dešava kad je u njima neko drugi, a ne osoba koju volimo? Ti snovi mogu imati snažan uticaj na naše raspoloženje

Ako ste sanjali da ste prevarili partnera verovatno ste zbunjeni, naročito ako vam je veza idealna i smatrate je savršenom.

Ali snovi o varanju otkrivaju svašta o vama i vašoj vezi. Naime, nezadovoljene potrebe pokreću vaše misli i ponašanja, a upravo one su okidači takvih snova.

Teraju nas na neke akcije koje možda i ne očekujemo. Naime, kada potreba ostane nezadovoljena duže vreme, može nas navesti na misli i ponašanja koji su često suprotni onome šta stvarno želimo u životu.

Nezadovoljena potreba može vas čak natjerati da mislite i radite stvari koje su u suprotnosti s vašim temeljnim vrijednostima.

Zamislite da niste jeli nekoliko dana i niste sigurni odakle će doći vaš sledeći obrok. Dugotrajna nezadovoljena potreba za hranom odvešće vaše misli u smeru u kojem nikada pre niste iskusili. Zamislićete sebe kako kradete hranu, a možda čak razmišljate o nasilju kako biste došli do cilja.

Varanje
foto: Profimedia

To ne znači da ste lopov ili nasilan kriminalac. Ovo nisu vaše temeljne vrednosti, ali sada je vaša nezadovoljena potreba preuzela kontrolu nad mislima. Vaše su vrednosti zašle u drugi plan zbog opstanka. Dakle, ako sanjate o varanju, što nedostaje vašoj vezi?

Emocionalne potrebe funkcionišu na isti način na koji funkcioniše potreba za hranom. Potrebe u vezi moraju biti zadovoljene.

Bračni terapeut Willard Harley u svojoj slavnoj knjizi, ‘Njegove potrebe, njene potrebe’, opširno raspravlja o tome kako je zadovoljavanje emocionalnih potreba temelj za uspeh veze.

Parovi koji svakodnevno zadovoljavaju najvažnije emocionalne potrebe jedno drugoga imaju visok nivo zadovoljstva i to su parovi koji ne završe prevarom ili prekidom.

Harley je naučio da su nezadovoljene potrebe u vezi ili emocionalne potrebe glavni izvori varanja.

Dakle, ako sanjate o prevari, pitanje je – što vam u toj vezi treba, a da ne dobijate.

– Kako ću zadovoljiti svoje potrebe na način koji će zadovoljiti i mene i mog partnera? – jedno je od ključnih pitanja.

Dok razmišljate o svojim potrebama u vezi, razmislite o ovim pitanjima pre nego što prevarite:

1. Na koje načine želim da moj partner pokaže da mu je stalo do mene? 2. Što za mene čini smislene i zanimljive razgovore? 3. Što nedostaje našem ljubavnom životu, a što se treba dogoditi da se vrati iskra? 4. Izlazimo li dovoljno često i što želim da radim na našim spojevima? 5. Što se događa s iskrenošću, otvorenošću i poverenjem u našem odnosu? 6. Kako moj partner vodi brigu o sebi: higijena, izbor odeće, zdravlje, kondicija itd.? 7. Koji nivo financijskog doprinosa očekujem od svog partnera našoj vezi? 8. Na koje načine želim da mi partner pomaže oko stana? 9. Za roditelje: Kakvu vrstu podrške želim u odgoju deteta i kakvu bi interakciju moj partner mogao imati s našom decom? 10. Na koji način moj partner izražava divljenje prema meni i kako me ceni, i šta bi učinilo da se osećam više cenjeno?

Ovo su područja koja zabrinjavaju većinu parova. Obe osobe u vezi moraju biti zadovoljne, to je uistinu dvosmerna ulica.

Dakle, vi i vaš partner morate imati vremena da razgovarate o vašim ličnim i zajedničkim potrebama.

Trik je u detaljnom razumevanju najvažnijih potreba jedno drugog i zatim stvaranju načina za svakodnevno zadovoljenje tih potreba.

Bonus video:

53:56

PULS SRBIJE 30.01.2024. 2 . DEO

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.