OVO JE NAJGORI VOĆNI SOK IZ PRODAVNICE KOJI JE OPASAN PO ZDRAVLJE: Ono što piše na njemu može da VAS UNIŠTI
Ilustracija, Foto: Kurir

paŽnja

OVO JE NAJGORI VOĆNI SOK IZ PRODAVNICE KOJI JE OPASAN PO ZDRAVLJE: Ono što piše na njemu može da VAS UNIŠTI

Jednu vrstu voćnog soka trebalo bi izbegavati, naročito svakodnevni unos, kako biste izbegli prikrivene skokove šećera, ali da biste održali kilažu.

Objavljeno: 07:59h

Zašećereni voćni sokovi u većim količinama opasni su za srce i znatno povećavaju rizik od smrti od srčanih i drugih oboljenja, objavili su američki naučnici, a prenosi časopis Medicalexpress.

Voćni sok može da ima čak i više kalorija nego gazirani napitak, ali ima i više hranljivih stvari. Ako želite u organizam da unesete vitamine i antioksidanse, bez dodatog šećera, popijte 100% prirodni voćni sok. Pre kupovine soka, svakako proverite njegov sastav, udeo šećera i boja. Broj unesenih kalorija možete da smanjite ako pomešate malo soka s vodom.

Pored voćnih, opasna su i ova pića:

Piće, Punč, Kuvano vino, Alkohol
foto: Profimedia

Gazirana

Svaki put kada popijete bocu gaziranog soka, u telo unosite stotine praznih kalorija. Ukoliko se odlučite za dijetalnu verziju ovog pića, nećete mnogo postići. Istraživanja pokazuju da prebacivanje s običnih na dijetalne i "light" verzije gaziranih pića može da ima samo kratkotrajnu korist. Dugoročno ćete svejedno dobijati na težini.

Energetska pića Većina sportskih i energetskih pića su kalorijske bombe. Iako neka sadrže hranljive stvari, vitamine i minerale, njih možete pronaći i u niskokaloričnoj verziji. Tokom vežbanja, telo je najbolje hidrirati vodom.

Kafa s dodacima Nakon što kafi dodate arome, šlag ili mleko, ona postaje visokokalorični napitak. Neke sadrže i do 570 kalorija, što je vrednost jednog obroka. Ako ste ljubitelj kafe, dodajte malo obranog mleka i prirodni zaslađivač kako biste smanjili unos nepotrebnih kalorija.

Kokteli Špriceri i kokteli sadrže brdo šećera, veštačkih boja i hrpu kalorija. Ako pazite na ishranu, trebalo bi u potpunosti da izbegavate alkohol i gazirana pića.

01:29

HRANA KOJA JE LEK! Profesor pčelarstva otkrio sve benefite dovoljnog unosa meda: Veoma lako saznajte koja je VAŠA dnevna mera!

(Espreso/Prva/Prenela P.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.