SPREMITE SOČNE KRMENADLE ZA SAMO 30 MINUTA: Recept je JEDNOSTAVAN, uspeva čak i početnicima
Krmenadle, Foto: Printscreen/Youtube/Island Vibe Cooking

Sjajno

SPREMITE SOČNE KRMENADLE ZA SAMO 30 MINUTA: Recept je JEDNOSTAVAN, uspeva čak i početnicima

Pripremite se za pravu gozbu ukusa sa ovim receptom za sočne krmenadle sa pečenim paprikama

Objavljeno:

Ovaj klasičan obrok, pun ljubavi i jednostavnosti, vraća nas u vreme kada su se obroci spremali s pažnjom, a ukusi govorili priče. Spoj mekog svinjskog mesa i slatkih pečenih paprika u sosu od paradajza čini ovaj recept savršenim izborom za porodični ručak ili večeru. Uz nekoliko osnovnih sastojaka i malo vaše posvećenosti, možete stvoriti jelo koje će zagrejati srca vaših najmilijih.

Vreme pripreme:

Oko 30 minuta

Krmenadle
foto: Printscreen/Youtube/Island Vibe Cooking

Sastojci:

300 g svinjskih krmenadli (bez kosti)

300 g paradajz pelata

4 velike pečene paprike

1 crni luk

2-3 čena belog luka

3 kašike brašna

2-3 kašike ulja (za prženje)

So i biber po ukusu

Sveži peršun (za dekoraciju i dodatni ukus)

Krmenadle
foto: Printscreen/Youtube/Island Vibe Cooking

Priprema:

1. U velikom tiganju ili šerpi zagrejte 2-3 kašike ulja na srednje jakoj vatri. 2. Svinjske krmenadle istucite čekićem za meso, posolite, pobiberite i uvaljajte u brašno. 3. Stavite krmenadle u tiganj i pržite ih na višoj temperaturi s obe strane po 2-3 minuta, samo dok ne dobiju zlatno-smeđu boju. Važno je da meso ne bude potpuno pečeno u ovom koraku. 4. Izvadite meso na tanjir sa strane. 5. U istom tiganju propržite sitno iseckan crni luk dok ne postane zlatno-smeđ. 6. Dodajte paradajz pelat i beli luk u tiganj. Posolite i pobiberite po ukusu. 7. Pečenu papriku isecite na rezance ili kockice, a zatim je dodajte u paradajz zajedno sa iseckanim peršunovim listom. 8. Promešajte sve sastojke i vratite prepržene krmenadle u tiganj. 9. Pokrijte tiganj, isključite ringlu i ostavite jelo da se krčka još desetak minuta kako bi se svi ukusi sjedinili. 10. Poslužite sočne krmenadle sa pečenim paprikama uz omiljeni prilog i uživajte u ukusnom obroku!

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/24sedam/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.