OVOM REČJU ĆETE OSVOJITI I NAJNEDOSTIŽIJEG MUŠKARCA: To će ih OBOTITI sa nogu
Ilustracija, Foto: sakkmesterke / Alamy / Alamy / Profimedia

savet

OVOM REČJU ĆETE OSVOJITI I NAJNEDOSTIŽIJEG MUŠKARCA: To će ih OBOTITI sa nogu

Kako održati ravnotežu između emocija koje ključaju u vama i neizvesne budućnosti? Kako osvojiti čoveka koji ne želi da se preda za života?

Objavljeno:

Ulazak u vezu punu emotivnih zamaha i zajedničkih trenutaka je poput avanture koja otvara vrata nepoznatim osećanjima i očekivanjima. Sve ide glatko dok se iznenada ne nađete u trenutku kada muškarac sa kojim delite ove intimne trenutke iskaže nespremnost za dugotrajnu vezu.

Razlog? Nedostatak osećaja sigurnosti u ozbiljnoj vezi.

Ako ste se ikada našli u ovoj situaciji, onda verovatno razumete koliko to može biti frustrirajuće i zbunjujuće. Pitate se da li ste uložili svoje vreme i emocije u vezu, samo da biste čuli da muškarac razmišlja o raskidu? Ne dolazi u obzir. To može dovesti do razočaranja i osećanja bespomoćnosti i nezadovoljstva.

Vaša prva reakcija bi mogla biti da se posvađate sa njim i pokušate da mu objasnite da ovi razlozi za raskid nisu dovoljno jaki.

Zadržite smirenost

Umesto da mu kažete zašto greši, pokušajte da upotrebite jednostavan, ali veoma efikasan alat – samo jednu reč.

Seks
foto: Sergiy Tryapitsyn / Panthermedia / Profimedia

Koristite samo reč „razumem“.

Kad god čujete izjavu koja vam je možda neuverljiva ili čak smešna, odgovorite rečju „Razumem“ i onda ćutite. Posle kraće pauze u razgovoru, muškarac će verovatno nastaviti sa trivijalnijim razlozima koji bi mogli da vas naljute i započnu svađu.

Umesto da ulazite u svađu ili pokušavate da ga ubedite da greši, jednostavno ponovite reč – razumem. Ovo će mu jasno pokazati da ste voljni da saslušate njegove razloge bez sukoba.

Ovaj jednostavan čin može stvoriti prostor za otvoreni dijalog i omogućiti mu da podeli svoja prava osećanja i brige. Istovremeno, izbegavate nepotrebne sukobe i održavate komunikaciju na konstruktivniji način.

Važno je znati da reč „razumem“ ne znači nužno da se slažete sa njegovim razlozima ili odlukom, već jednostavno pokazuje da ste voljni da saslušate i razumete njegovu perspektivu. Ovo može biti od pomoći u izgradnji mosta razumevanja između vas.

Važno je ostati miran i sabran, ma koliko to bilo teško. Razumevanje, čak i kada se ne slažete, može pomoći u održavanju dostojanstva i poštovanja između vas dvoje, što je od vitalnog značaja za to da li ćete ostati zajedno ili ne.

Bonus video:

03:26

MARTINA VRBOS ZA KURIR NAKON SUROVIH UVREDA IZ HRVATSKE: Ne budimo autističan narod, nije moj problem ŠTO ONI PUŠTAJU BABE I DEDE

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.