AKO VAM JE DOSADIO IZGLED VAŠE KUHINJE OVO SU SAVETI KOJE MORATE DA POSLUŠATE: Domaćice će biti ZAHVALNE (FOTO)
Kuhinja, Foto: Printscreen/Youtube/Welcome to the Woods

sjajno

AKO VAM JE DOSADIO IZGLED VAŠE KUHINJE OVO SU SAVETI KOJE MORATE DA POSLUŠATE: Domaćice će biti ZAHVALNE (FOTO)

Jedan detalj zbog kojih ormarići izgledaju zastarelo najčešće su ručke

Objavljeno:

Kuhinjski elementi su ono što se prvo vidi pri ulasku u ovu prostoriju koja je srce svakog doma, a ako nisu u potpunosti usklađeni prema vašem stilu, u svojoj kuhinji ćete znatno manje voleti da provodite vreme.

Kako biste uredili enterijer po svom ukusu, sa velikom dozom autentičnosti, postoji nekoliko načina da celu kuhinju oživiti već samom promenom izgleda ormarića.

Zamenite ručke

Jedan detalj zbog kojih ormarići izgledaju zastarelo najčešće su ručke. Dobra stvar je da ih je lako zameniti, i to bez previše ulaganja. Čak i ako ste podstanar, ovo je jedna od promena na koju se zasigurno niko neće buniti, ako sve vratite na svoje mesto prilikom odlaska iz unajmljenog stana.

Nove ručke drastično će promeniti izgled ormarića i osvežiti ceo prostor, a prednost je što ćete ih jednostavno prilagoditi svom stilu; ako više volite vintidž uređenje, birajte masivnije, pozlaćene ručkice, ako volite toplinu, birajte drvene, a ako ste fan modernog uređenja, oslonite se na metalni dizajn.

Promenite boju ormarića

Ako su vaši ormarići u dobrom stanju i sviđa vam se njihov stil, ali jednostavno vam je dosadila njihova boja, to se brzo može promeniti.

Većinu elemenata moguće prefarbati ili premazati, ali uzmite u obzir da ova renovacija zahteva vreme za čišćenje, brušenje, stavljanje temeljne boje, farbanje i sušenje između slojeva - zato je važno da planirate unapred kako biste imali dovoljno vremena da sve bude gotovo u prihvatljivom roku.

Postoji mnoštvo boja, završnih obrada i opcija dostupnih za bojanje kuhinjskih ormarića, pa ćete na raspolaganju imati niz opcija za uređenje kuhinje po svojim preferencijama.

Isprobajte samolepljive tapete

Samolepljive tapete mogu da budu čarobne u bilo kojoj sobi, pa zašto ih ne isprobati i u kuhinji? Ovo najbolje funkcioniše za ravne panelne ormariće - ali, ako želite da se igrate sa izgledom, možete primeniti tapetu i na umetnuti panel ormarića, odnosno njihovu unutrašnju stranu.

Koristite jednobojnu tapetu za minimalističan i elegantan enterijer ili stavite živahan uzorak koji će celu kuhinju da učini pomalo eklektičnom. Takođe, ovo je odličan način za osvežavanje ormarića koji se ne mogu lako obojiti, poput onih napravljenih od laminata ili drugih materijala.

Promenite vrata

Jedan od trenutno najvećih trendova u kabinetskom dizajnu je zadržavanje okvira i polica, ali zamena vrata. To je mnogo jeftinija opcija od potpuno novih ormarića. Takođe, ne zahteva velike građevinske radove.

Stavljanjem novih vrata na elemente možete promeniti estetiku cele kuhinje i to bez visokih troškova i dugotrajnih radova.

Zamenite ormariće otvorenim policama

Ako zaista ne volite svoje ormariće i ne želite da sačuvate nijedan deo, najbolja opcija je da ih potpuno uklonite. Međutim, trošak zamene novim ormarićima može da bude prilično visok.

Dakle, povoljnija alternativa je da zamenite sa otvorenim policama koje će kuhinju učiniti modernijom i osveženom, a uz to su i praktične. Njihova jedina mana jeste činjenica da ćete morati uvek da ih držite urednim kako biste izbegli nered i prenatrpanost kuhinje.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/BlicŽena/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.