AKO SVAKO VEĆE UZMETE MED PRED SPAVANJE, ZA NEDELJU DANA DESIĆE VAM SE OVIH 7 PROMENA: Jedna je baš RADIKALNA
Med, Foto: RINA

vaŽno

AKO SVAKO VEĆE UZMETE MED PRED SPAVANJE, ZA NEDELJU DANA DESIĆE VAM SE OVIH 7 PROMENA: Jedna je baš RADIKALNA

Prema mišljenju stručnjaka, med je najbolje konzumirati pre spavanja.

Objavljeno: 11:39h

Mnogi ljudi imaju naviku da koriste med kao prevenciju u borbi protiv gripa i prehlade. Vitamini, mineralni i aminokiseline u medu mogu da pomognu u jačanju imunog sistema i smanjenju rizika od nastanka lakših bolesti. Zato nije iznenađujuće što med može da bude posebno koristan zimi, ali samo ako ga pravilno uzimate. Prema mišljenju stručnjaka, med je najbolje konzumirati pre spavanja.

Dublji i mirniji san

Med sadrži triptofan. Ova hranljiva supstanca jedna je od esencijalnih za naše telo. Triptofan je deo strukture dva hormona - melatonina, koji podržava normalan san i serotonina, koji uspostavljva ravnotežu u stepenu anksioznosti. Za one koji se često bude noću, uzimanje kašičice meda pre spavanja je dobra opcija za održavanje tela opuštenim tokom cele noći.

Pomaže u smanjenju krvnog pritiska Med sadrži jedinjenja za koja neke studije pokazuju da mogu da pomognu u snižavanju krvnog pritiska.

Jača imuni sistem

Med, Lavanda, Med od lavande
foto: Printscreen/Youtube/Fuller Farm

Ovo je jedno od najpoznatijih svojstava meda i glavni razlog zašto se konzumira zimi tokom sezone prehlade i gripa.

Pomaže telu da sagoreva masti

Ako želite da smršate, ali ne na bilo koji, već na bezbedan način, ubrzanje metabolizma će vam pomoži. Brži metabolizam dovodi do toga da telo koristi više energije i samim tim troši više masti. Med ima sposobnost da ubrza metabolizam. Ako ga uzmete pre spavanja, vaše telo će provesti celu noć trošeći deo viška masnoće koje ima, čime će vam pomoći da izgubite težinu.

Pomaže u borbi protiv kašlja

Kašalj može da stvara problem pri uspavljivanju, posebno kod dece. Med ima antiinflamatorna svojstva koja smanjuju iritaciju grla i pomažu u smanjenju kašlja. Jedan od načina da iskoristite ovo svojstvo je da razblažite kašiku meda u čaši tople vode i popijete je pre spavanja.

02:31

SVI SADA IMAJU SERTIFIKATE ZA MED, ALI ON NIJE PRAVI! Ekserti dali savet pri kupovini meda: OVO OBAVEZNO POGLEDAJTE

(Espreso/MONDO/T.V./prenela P.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.