SI SRBI VOLE DA JEDU "SIROMAHOV GULAŠ": Ovaj recept pravio se još u straoj JUGOSLAVIJI
Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/Kitchensanctuary

recept

SI SRBI VOLE DA JEDU "SIROMAHOV GULAŠ": Ovaj recept pravio se još u straoj JUGOSLAVIJI

Predstavljamo vam odličan recept za izdašno domaće jelo s mlevenim svinjskim mesom.

Objavljeno:

Većinu sastojaka za gulaš verovatno u svakom trenutku imate u frižideru ili u zamrzivaču, a u pitanju je jelo s kojim nema greške, svi ga obožavaju i od stola ustaju siti.

Ovo popularno američko jelo koje se priprema vrlo jednostavno, ali imajte u vidu da nije u pitanju najjeftiniji mogući gulaš, jer ima mnogo sastojaka.

U svakom slučaju, ako pažljivo pratite korake, dobićete zasitno i bogato jelo puno vitamina, minerala i proteina, a može da vam traje po dva dana.

Sastojci:

  • 500 g mlevenog svinjskog mesa
  • 1 velika glavica crnog luka
  • 1 čen belog luka
  • 300 g pečuraka
  • 2 velike šargarepe
  • 200 g graška
  • 3-4 krompira srednje veličine
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 3 kašičice gustina pomešane sa šoljom hladne vode
  • 1 kašičica majčine dušice
  • 2 lovorova lista
  • 1 kašičica alkoholnog sirćeta + 1 kašičica balzamiko sirćeta
  • 500 ml bujona od povrć
  • so i biber po ukusu
Gulaš
foto: Printscreen/Youtube/herzhaftundlecker

Priprema:

Sitno iseckajte povrće. Crni luk prodinstajte u šerpi u koju ste sipali maslinovo ulje na srednjoj vatri, dok ne omekša.

Dodajte beli luk i meso i mešajte dok ne prumeni. Dodajte preostale sastojke, osim gustina razmućenog u vodi i bujona.

Sve promešajte u šerpi i poklopite, pa ostavite da se krčka oko pet minut

Potom nalijte razmućen gustin i bujon od povrća, promešajte i vratite poklopac, pa ostavite da se krčka još 35 minuta.

Pred kraj, začinite po ukusu.

Bonus video:

00:55

Muzički spektakl u Melburn parku

(Espreso/Krstarica/D.R./Prenosi M.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.