OVO JE NAJZDRAVIJA HRANA KOJU MOŽETE POJESTI IZ KONZERVE: Puna je VITAMINA, a jefriniji ručak nećete napraviti
Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/DaveHax

morate znati

OVO JE NAJZDRAVIJA HRANA KOJU MOŽETE POJESTI IZ KONZERVE: Puna je VITAMINA, a jefriniji ručak nećete napraviti

Ovo je najzdravija hrana koju ćete pojesti iz konzerve

Objavljeno:

Konzervisanje hranu održava svežom i jestivom, naročito onu koja je sklona razvoju raznih patogena, a u procesu konzervisanja namirnice prolaze i proces sterilizacije.

Rezultat je, nažalost, značajan gubitak nutrijenata, ali jednom kad se konzervira voće ili povrće, tako može stajati godinama, sigurno od opasnih mikroorganizama”, objašnjava nutricionistkinja dr. Džes Kording i otkriva koja je, prema mišljenju struke, najzdravija konzervisana hrana.

konzerva
foto: Carlos Santos / Panthermedia / Profimedia

To su sigurno, kaže, sardele u konzervi ili sardine, ali i druga konzervisana riba koja je pristupačan izvor proteina, ali i održiva i ne zahteva dugu pripremu ili kuvanje. Dodavanje konzervisane ribe u ishranu ima brojne zdravstvene prednosti.

“Konzervisane srdele obično imaju manje žive od mnogih drugih vrsta ribe i smatraju se jednim od najboljih izbora morske hrane, pogotovo ako vam sveža nije dostupna”, rekla je Kording.

S njima, dodaje, unosimo veliku količinu proteina, vitamina D i protivupalnih omega-3 masnih kiselina, a maslinovo ulje daje mononezasićene masti zdrave za srce, objašnjava ona.

Kako jesti sardele? Zdravstvene smernice nedeljno preporučuju dve do tri porcije ribe s niskim udelom žive, a Kording preporučuje da je pomešate s testeninom, sirom ili krekerima za užinu.

“Lično najviše volim da iz izgnječim viljuškom i jednostavno ubacim u salatu”, rekla je Kording za Mind Body Green, a postoji i bezbroj drugih načina da se srdela iz konzerve ubaci u ishranu.

Bonus video:

20:20

POPODNEVNI DNEVNIK 26.01.2024

(Espreso/Krstarica/M.K./Prenosi M.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.