NOVOPEČENU MIS JAPANA ŽIVU RAZAPINJU NA MREŽAMA A RAZLOG JE NJENO POREKLO: Da je RUSKINJA ne bi imala 1 POSTO ŠANSE
Mis Japana, Foto: prinstcreen/instagram/phoenixtvhk

šok

NOVOPEČENU MIS JAPANA ŽIVU RAZAPINJU NA MREŽAMA A RAZLOG JE NJENO POREKLO: Da je RUSKINJA ne bi imala 1 POSTO ŠANSE

Karolina, čiji su roditelji Ukrajinci, postala je prva lepotica koja je osvojila titulu na izboru za mis u Tokiju, a da nije izvorno Japanka

Objavljeno: 08:48h

Karolina Šino (20) iz Nagoje, iy prefekture Ajči, koja je rođena u Ukrajini, izazvala je pometnju nakon što je krunisana kao mis Japana 2024. godine.

Karolina, čiji su roditelji Ukrajinci, postala je prva lepotica koja je osvojila titulu na izboru za mis u Tokiju, a da nije izvorno Japanka. Preselila se u Japan sa pet godina nakon što joj se majka udala za Japanca, piše "Tokio vikender".

"Morala sam da se suočim da osudama koje me sprečavaju da budem prihvaćena kao deo kulture, tako da sam prezahvalna što sam primećena na ovom takmičenju i što su me svi tretirali kao pravu Japanku", rekla je Karolina Šino na japanskom jeziku tokom svog govora na sceni takmičenja "Miss Japan Gran Prix".

Ona je istakla da je Japanka kako po "govoru, tako i po umu" i rekla je da bi volela da stvori društvo u kojem "ljudi ne osuđuju druge na osnovu izgleda", prenosi "Independent".

Ipak, to nije sprečilo mnoge ljude na društvenim mrežama da negativno prokomentarišu njen trijumf. Mnogi se pitaju kako osoba koja nije japanskog porekla može da nosi titulu "Miss Japan", a ovo su samo neki od njih.

Neki smatraju da Japanci treba da prekinu trend diskriminacije.

"Mnogi Japanci, uključujući ljude koje poznajem, nisu srećni sa izborom za Miss Japan. Ako nastave da svojataju samo one koji su japanske krvi, Japan nikada neće postati multikulturalna država", izjavila je Magdalena Osumi na platformi Iks.

Mnogi su se pitali da li je odluka povezana sa geopolitičkom situacijom u svetu i zašto je zapadna lepota ispred azijske.

"Da je rođena Ruskinja ne bi pobedila, nema šanse. Očigledno su kriterijumi sada politička odluka. Kakav tužan dan za Japan", tvrdi jedna osoba.

Ai Vada, organizatorka takmičenja, izjavila je nakon objave njenog imena da im je to "pružilo priliku da ponovo razmisle o tome šta je japanska lepota".

"Nakon današnjeg rezultata, uverena sam u jedno: Japanska lepota nije u izgledu i u krvi već u duši", dodala je.

02:11

TRANSRODNA OSOBA JE MIS HOLANDIJE IZ JEDNOG RAZLOGA?! Vesna Da Vinča otkrila ko stoji iza SVEGA! Sve je počelo od DONALDA TRAMPA?

(Espreso/b92/Prenela P.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.