BILA JE DEVOJKA SA SAVRŠENIM LICEM A UMRLA NA NAČIN KOJI JE STRAŠNIJI OD BILO ČEGA: Telo joj IDENTIFIKOVAO VERENIK
Linda Darnel, Foto: FilmStills.net / Film Stills / Profimedia

tuga

BILA JE DEVOJKA SA SAVRŠENIM LICEM A UMRLA NA NAČIN KOJI JE STRAŠNIJI OD BILO ČEGA: Telo joj IDENTIFIKOVAO VERENIK

Nažalost, sreća i slava prebrzo su došle do kraja i to zbog nesrećnog slučaja kad je imala samo 42 godine

Objavljeno:

Linda Darnel je četrdesetih godina prošlog veka bila glavna filmska zvezda. Njena lepota i veliki talent učinili su je jednom od najboljih ženskih zvezda u Holivudu.

Opak, u početku nije trebala da bude glumica. Linda Darnel s obučavala za plesačicu, a u slobodno vreme pozirala je kao model. Zbog lepote je dobila nadimak "devojka sa savršenim licem". Prvu ulogu dobila je s 15 godina, a iako je imala samo toliko godina, Linda je izgledala prilično zrelo i zavodljivo, a glumila je u "Hotelu za žene" 1937. godine.

Kada je njen ugovor sa Foksom istekao 1952. godine, otišla je u Holivud, a dobre uloge sve su slabije dolazile do nje. Ipak, brzo je postala velika zvezda, pojavljivala se kao pevačica u noćnim klubovima, gostovala je u letnjem pozorištu i prihvatala sporedne uloge na televiziji.

Linda
foto: 20th Century Fox Licensing/Merchandising / Everett / Profimedia

Nažalost, sreća i slava prebrzo su došle do kraja i to zbog nesrećnog slučaja kad je imala samo 42 godine. Dana 10. aprila 1965. Linda Darnel umrla je od opekotina koje je zadobila u požaru u kući svoje bivše sekretarice.

Ironično, gledala je ''Zvezdanu prašinu'' na televiziji, što je bio jedan od filmova koji su pokrenuli njenu karijeru, kada se kuća zapalila. Ostala je zarobljena na drugom spratu kuće pošto je vatra izbila u dnevnoj sobi.

Mnogi su godinama kasnije pričali da su je žene nagovarale da skoči sa prozora sa drugog sprata kad je zapomagala za pomoć. Njena sekretarica je izašla kroz prozor i stajala s druge strane čekajući vatrogasce, dok je njena ćerka iskočila kroz isti prozor. Ipak, Linda se nije usudila. Nađena je kod sofe u dnevnoj sobi sa opekotinama na 80% tela. Umrla je nešto kasnije u bolnici od posledica požara.

Linda Darnel
foto: colaimages / Alamy / Alamy / Profimedia

Nakon njene smrti, čovek koji je rekao da je njen verenik indentifikovao je njeno telo. Istraga o njenoj smrti od strane mrtvozornika zaključila je da je Darnelina smrt bila slučajna i da je požar izbio u ili blizu sofe u dnevnoj sobi i da je izazvan nepažljivim pušenjem.

Lindino telo je kremirano, a tokom života izrazila je želju da se njen pepeo prospe po ranču u Novom Meksiku, ali zbog spora sa zemljoposednicima to nije učinjeno. Nakon što je deset godina bila u urni, sahranjena je na porodičnom groblju.

01:49

SRPSKA MANEKENKA U NAJBOGATIJOJ SVETSKOJ FILMSKOJ INDUSTRIJI! Stanković o mužu, detetu, životu: SLAVE SRPSKE PRAZNIKE!

(Espreso/dnevnik.hr/Blic žena/Prenela P.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.