PČELAR IZ BEOGRADA OTKRIO KAKO NIKAKO NE TREBA JESTI MED: Tako uopšte nije ZDRAV, napravićete sebi PAKAO U ŽELUCU
Med, Foto: Printscreen/RTS

paŽnja

PČELAR IZ BEOGRADA OTKRIO KAKO NIKAKO NE TREBA JESTI MED: Tako uopšte nije ZDRAV, napravićete sebi PAKAO U ŽELUCU

Ipak, postoji greška koju skoro svi prave, a na koju je jednom prilikom upozorio Pavle Anđelković iz Društva pčelara Beograda

Objavljeno:

Med sadrži vitamine, minerale i aminokiseline koje su neophodne za pravilno funkcionisanje ćelija našeg tela. Kada ga uzimamo na prazan želudac, možemo da obezbedimo energiju koja nam je potrebna tokom čitavog dana. Ipak, postoji greška koju skoro svi prave, a na koju je jednom prilikom upozorio Pavle Anđelković iz Društva pčelara Beograda.

"U medu se nalazi oko 20 aminokiselina, do 48 vitamina, a najbolje ga je rastopiti u ustima, tako da žlezde u ustima već počnu da primaju te sastojke. Med kada je tečan, ima veliku specifičnu težinu, odmah ga progutate i može vam biti muka u stomaku, pašće vam teško na prazan želudac", rekao je on i objasnio da med treba da uzimamo u što čvršćem stanju.

Med
foto: RINA

"Med u kristalizovanom obliku uzima se baš kao hrana, kao hleb što se žvaće. Ne možete ga progutati tek tako, čvrst je i mora da se drži u ustima što duže. Kada ga rastopite u ustima, nema tegoba. A ako nekome baš smeta med, neka ga isto tako rastopi u malo tople vode i onda popije. Na taj način, želudac uzima sve važne sastojke", rekao je Pavle Anđelković i istakao koliko je med dobar za zdravlje.

"On ima sve elemente. U medu postoji sve što vam treba, mleč kada se doda, možete da živite na tome. Moja porodica i ja jedemo stalno med, imam šestoro unučadi od dva sina, u kući smo svi zdravi i oko nas. On je i preventiva za razne stvari u organizmu, ne plašite se infekcija ako koristite med", rekao je on.

02:31

SVI SADA IMAJU SERTIFIKATE ZA MED, ALI ON NIJE PRAVI! Ekserti dali savet pri kupovini meda: OVO OBAVEZNO POGLEDAJTE

(Espreso/najžena/Slobodanka Ćorić/Prenela P.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.