NAJBOLJA ŠUSTER PITA U SLANOJ VERZIJI KAKVA SE NEKAD JELA: Hrskava korica i sočan fil - bolji RECEPT nećete naći
Šuster pita, Foto: Printscreen/youtube/Aurora Recepti

uuuh, kakav ukus

NAJBOLJA ŠUSTER PITA U SLANOJ VERZIJI KAKVA SE NEKAD JELA: Hrskava korica i sočan fil - bolji RECEPT nećete naći

Šuster pita je starinski slatkiš sa džemom i orasima, a mi vam donosimo sjajan recept za slanu verziju

Objavljeno:

Ako volite pite sigurni smo da će vas ova oduševiti, a priprema se od mekanog testa i nadeva sa pečenicom i prazilukom. Pripremljena po ovom receptu dosta podseća na lenju pitu, a ako želite nadev možete i da promenite. Super je što ovu pitu možete da jedete i kada je post.

Sastojci:

450 g brašna

1 kašičica soli

1 kašičica suvog kvasca

1 kašičica šećera

180 ml kisele vode

180 ml ulja

Za fil:

2 praziluka

300 g pečenice

100 g maslina

malo origana

kečap

Recept za slanu šuster pitu:

Umesite testo

U posudi pomešajte prosejano brašno, so, kvasac i šećer. Lepo promešajte, pa sipajte kiselu vodu i ulje.

Smesa za testo
Smesa za testofoto: Printscreen/youtube/Aurora Recepti

Umesite mekano testo i stavite u posudu, pa pokrijte providnom folijom i ostavite da odstoji nekih 30 minuta.Probajte i recept za gibanicu gužvaru!

Testo
Testofoto: Printscreen/youtube/Aurora Recepti

Napravite nadev

U tiganju na malo ulja propržite sitno seckan praziluk. Posolite i pobiberite, pa pržite dok ne omekša. Pečenicu i masline isecite po želji.

Nadev
Nadevfoto: Printscreen/youtube/Aurora Recepti

Napravite pitu

Podelite testo na 4 jednaka dela i oblikujte lopte. Razvucite testo veličine tepsije i stavite na dno koje ste obložili pek papirom. Premažite kečapom, pospite origanom, pa sipajte nadev, a onda i seckane masline.

Filovati
Filovatifoto: Printscreen/youtube/Aurora Recepti

Stavite koru opet, pa premažite kečapom, pospite origanom, pa premažite nadevi pospite masline. Ponovite još jednom ceo postupak. Na kraju stavite poslednju koru, a nju samo premažite kečapom i pospite origanom. Izbockajte na par mesta.

Pecite pitu

Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 40 minuta.

BONUS VIDEO

02:43

MAJSTOR ZA GULAŠ OTKRIO SAVRŠEN RECEPT: Stvar je u krčkanju, da sve bude prirodno, ali i u još jednom VAŽNOM SASTOJKU!

(Espreso/stvarukusa/prenela T.M.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.