ASTROLOZI OTKRILI DATUME KADA ĆE BITI RETROGRADNI MERKUR U 2024. GODINI: Čeka nas najveća do sad SUDBINSKA promena
Ilustracija, Foto: profimedia

SAZNAJTE

ASTROLOZI OTKRILI DATUME KADA ĆE BITI RETROGRADNI MERKUR U 2024. GODINI: Čeka nas najveća do sad SUDBINSKA promena

Predviđanja astrologa proizlaze iz pažljivog osvrta na ovu kompleksnu postavku

Objavljeno:

U astrološkim krugovima na planetu Merkur, za koju se kaže da je planetarni akter naše sudbine, se gleda kao na jedan od ključnih uticaja u Sunčevom sistemu. Svaka osoba nosi svoju jedinstvenu natalnu kartu, svojevrsni astrološki DNK, oblikovan postavkom ključnih planeta i sazvežđa u 12 kuća koje oblikuju prošlost, sadašnjost i budućnost.

Retrogradni Merkur, odosno retrogradni hod ove planete je period tokom kog se ova planeta, iz perspektive Zemlje, kreće unazad, ima poseban značaj u zapadnoj astrologiji. Merkur, čuvar komunikacije, tehnologije i putovanja, svojim retrogradnim kretanjem navodno utiče na sve znakove zodijaka, donoseći konfuziju, kašnjenja i nesporazume.

Merkur, Planeta, Svemir, Kosmos, Astronomija, Astrologija, Retrogradni Merkur
foto: Profimedia

Javiće se tri puta u 2024. godini

U 2024. godini, horoskop nam najavljuje da će se retrogradni Merkur tokom 2024. javiti tri puta i to svaki put u vatrenim znacima. Od 1. do 24. aprila, Ovnovi će osećati vatru strasti i izazova, dok se savetuje oprez u komunikaciji. Od 4. do 27. avgusta, Device će započeti s jasnim ciljevima, ali prelazak u Lavovski egoistični pečat može doneti konfuziju i osetljivost.

Poslednji period, od 25. novembra do 15. decembra, donosi retrogradni Merkur u znaku Strelca, stvarajući potencijalne izazove tokom praznične sezone, poput problema u planiranju i potrebe za pažljivim komunikacijama.

U ovom astrološkom godišnjem ritmu, ova tri ključna perioda obeležena su retrogradnim kretanjem Merkura. Svaki od njih nosi svoje specifičnosti, unoseći dinamiku i izazove u živote pripadnika različitih znakova horoskopa.

BONUS VIDEO

08:06

NA OVAJ ZNAK ĆE RETROGRADNI MERKUR IMATI NAJVEĆI UTICAJ:

(Espreso/magazin.novosti/prenela T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.