POZNATA ZVEZDA KULINARSTVA POKAZALA TRIK SA CRNIM LUKOM ZBOG KOG ĆETE SVISNUTI: U recept je ladno dodala OVO VIDEO
Hrskavi kolutovi od luka, Foto: printscreen/instagram/marthastewart

RECEPT

POZNATA ZVEZDA KULINARSTVA POKAZALA TRIK SA CRNIM LUKOM ZBOG KOG ĆETE SVISNUTI: U recept je ladno dodala OVO VIDEO

Ova pržena poslastica ima pravi balans teksture i ukusa. Spolja je lagan i hrskav, a iznutra mekan i sladak.

Objavljeno: 12:58h

Crni luk svakom jelu daje poseban ukus i često se koristi u kulinarstvu, a posebno u pripremi domaćih jela u Srbiji. Ipak, prava muka nastaje kada ga treba pripremiti za prženje.

Sečenje luka uz neizostavne suzne oči sada može biti prošlost. Profesionalni kuvari otkrili su tajne koje će vam pomoći da se rešite njegove ljute arome koja vam pravi probleme pri svakoj pripremi jela. Postoji nekoliko trikova, a vi odaberite onaj koja vam najviše odgovara.

Tako je poznata zvezda kulinarstva Marta Stjuart otkrila je da luk uvek seče pored otvorenog plamena, poput sveće ili uključene ringle (podrazumeva se šporet na plin). Kako ona kaže, zato nikad ne plače kad priprema neko jelo koje zahteva veće količine luka.

Takođe, naglasila je da tup nož će više oštetiti ćelije luka, čime će se osloboditi i više enzima koji izazivaju suze. Zato savetuje korišćenje dobro naoštrenog noža. Kao dodatnu olakšavajuću okolnost neki kuvari savetuju i da oštricu namažete limunom koji će neutralisati ljutinu luka.

Inače, jedno jednostavno jelo od luka je upravo ono po čemu je Marta Stjuart i poznata, a to su njeni hrskavi kolutovi od luka, pa pogledajte kako se jednostavno pripremaju:

Sastojci:

  • Veća glavica crnog luka
  • 250 grama brašna
  • Kašičica soli
  • 250 mililitara piva
  • Ulje

Priprema:

U dubljem tiganju zagrejte ulje – stavite više, ne samo tek da podmažete tiganj.

Luk oljuštite i isecite na kolutove, a onda razdvojite prstenove luka. U manjoj posudi sipajte brašno, pa ove prstenove uvljajte potom ih sklonite sa strane.

U drugu činiju sipajte brašno i dadajte pivo, promešajte i uvaljajte svaki kolut luka pojedinačno.

Luk stavite u tiganj i pržite po dva do tri minuta, dok ne dobije braonkastu boju.

Pohovane kolutiće luka vadite na salvetu ili ubrus, da se malo ocede. Po želji možete još malo da ih posolite i dodate prelive sa strane.

Tajna ovog recepta je u pivu koje mu daje ukus i teksturu i dodaje sočnost zahvaljujući mehurićima. Proces je lak, a rezultati su ukusni.

Uživajte i prijatno!

BONUS VIDEO:

00:12

Marija Šerifović podelila dirljiv snimak sa sinom

(Espreso/ Krstarica/ Prenela I.O.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.