OTKRILA KAKO JOJ IZGLEDAJU INTIMNI ODNOSI u 72, PA OPISALA ŠTA RADI MUŽU GOLA: Tvrdi da tako KRV BRZO dopre do...
Džejn Sejmur, Foto: FlightRisk / Backgrid USA / Profimedia

priznala

OTKRILA KAKO JOJ IZGLEDAJU INTIMNI ODNOSI u 72, PA OPISALA ŠTA RADI MUŽU GOLA: Tvrdi da tako KRV BRZO dopre do...

"Seks je sada divniji i strastveniji od svega čega se sećam jer je zasnovan na poverenju, ljubavi i iskustvu", napisala je Džejn Sejmur u svom eseju koji je objavljen juče

Objavljeno: 08:14h

Intimni odnosi u zrelim godinama jesu na određeni način tabu, ali ne i za slavnu glumicu koja je napisala esej za Cosmopolitan izdanje “Sex After 60”. Poput čuvene Suzan Samers koja je takođe rušila predrasude o ovoj temi, prkosi uobičajenom mišljenju da je užitak u krevetu rezervisan za dosta mlađe.

"Seks je sada divniji i strastveniji od svega čega se sećam jer je zasnovan na poverenju, ljubavi i iskustvu", napisala je Džejn Sejmur u svom eseju koji je objavljen juče.

U čemu je tajna sjajnih intimnih odnosa nje i njenog partnera Džona Zambetija (75)? "Sada poznajem sebe i svoje telo, a Džon ima svojih iskustava, koje nemaš kada si mlađi. Pretpostavljam da među mlađim generacijama ljudi prvo imaju seks, a zatim usput kažu: "Oh, zdravo? Kako si?

Što sam starija, to se više seks bazira na emocionalnoj intimnosti, na deljenju uspona i padova života sa nekim, naših osećanja, radosti, naše tuge, naših zajedničkih strasti i želja".

Džejn Sejmur
foto: Scott Kirkland / Shutterstock Editorial / Profimedia

Sejmur koja se proslavila glumeći Bond devojku u filmu "Live and Let Die" iz 1973. prokomentarisala je pretpostavku da seks prestaje kada starite.

"Vaš seksualni život ne mora da se završi u 60. Na kraju dana, svi traže nešto što pomaže da "krv dopre u određeno područje". Kad to shvatiš, pa, bićeš srećan".

Našalila se da je "bonus" seksa u zrelim godinama to što ne možeš da ostaneš u drugom stanju. "Zaista osećam da su seks i intimnost bolji u mojim godinama nego ikada pre. Zapravo to mislim". Napomenula je da joj je pomoglo i to što je bila određeno vreme sama nakon razvoda, a ova mama četvoro dece udavala se četiri puta.

U svom eseju za Cosmopolitan, priznala je da je često gubila sebe u svojim vezama, zbog čega se trudi da živi za sebe u sadašnjoj romansi. Zapravo, rekla je da je toliko volela da samu sebe usreći da je uopšte nije zanimao Zambeti kad su se prvi put sreli.

Džejn Sejmur
foto: Paul Archuleta / Shutterstock Editorial / Profimedia

"Bila sam najsrećnija, okružena prijateljima i porodicom, bukvalno, mislim da sam ih taj put imala 16 u kući, od mojih sestara i njihovih muževa do rođaka, i svih unuka", istakla je i poručila: "Džon je odmah bio izložen onome ko sam ja zapravo. Usprkos mojoj aktivnoj nezainteresiranosti za romansu u to vreme, on me je i dalje cenio i imao je privilegiju da vidi moj život. Dopustila sam mu da bude deo "bande", prenosi Page six.

01:51

IZGLEDA KAO HOLIVUDSKA GLUMICA, A UZ TO JE I TOP KUVARICA! Evo kako izgleda PRELEPA takmičarka poznatog šou programa

(Espreso/Blic žena/Jelena Milenković/Prenela P.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.