SAMO NA OVAJ NAČIN SE TESTENINA NEĆE ZALEPITI ZA ŠERPU KADA JE KUVATE: Svaka iskusna domaćica mora da ZNA OVAJ TRIK
Kuvanje špageta, Foto: Printscreen Youtube/My kitchen Tanja

pažnja

SAMO NA OVAJ NAČIN SE TESTENINA NEĆE ZALEPITI ZA ŠERPU KADA JE KUVATE: Svaka iskusna domaćica mora da ZNA OVAJ TRIK

Ovaj pristup je dobro poznat i uspešan u sprečavanju lepljenja testenine tokom kuvanja, uz stvaranje bolje teksture i estetske privlačnosti

Objavljeno:

U raznolikom kulinarskom svetu gde se ukusi i teksture prepliću, priprema testenine postala je prava umetnost. Jedan od izazova sa kojim se kuvari redovno suočavaju je lepljenje testenine tokom kuvanja. Šta učiniti da se testenina ne lepi tokom kuvanja?

Dok je klasična metoda uključivala dodavanje ulja u vodu, uvek postoje nove i iznenađujuće opcije koje mogu postići isti efekat ili ga čak poboljšati.

Klasičan pristup sa uljem

Obično, kada kuvamo špagete, makarone ili pirinač, pribegavamo proverenom triku – dodavanju maslinovog ili suncokretovog ulja u ključalu vodu. Ovaj pristup je dobro poznat i uspešan u sprečavanju lepljenja testenine tokom kuvanja, uz stvaranje bolje teksture i estetske privlačnosti.

Testo, Testenina
foto: Youtube/Screenshoot/ Chef Ricardo Cooking

Alternativa svežim limunovim sokom

Međutim, otvara se i alternativa, koja ne samo da je sveža, već može da unese dodatnu dimenziju u ukus jela. Sveže ceđeni sok od limuna, umesto ulja, može da ima istu funkciju da spreči lepljenje tokom kuvanja, dok jelu dodaje suptilnu kiselost. Ovakav pristup ne samo da obogaćuje ukus, već i poboljšava celokupno kulinarsko iskustvo.

Klasične metode su uvek praćene novim i inovativnim rešenjima. Korišćenje limunovog soka kao alternativnog trika za sprečavanje lepljenja testenine i pirinča – tokom kuvanja – ne samo da donosi funkcionalnost, već i poboljšava ukus i raznolikost u kulinarskom iskustvu.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/Krstarica/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.