NAPRAVITE UKUSNU TORTU ZA SVETOG JOVANA I TO BEZ PEČENJA: Starinski recept OBARA SA NOGU, gosti će LIZATI TANJIRE
Čokoladna torta, Foto: Printscreen/Youtube/ Einfache Rezepte

PROBAJTE

NAPRAVITE UKUSNU TORTU ZA SVETOG JOVANA I TO BEZ PEČENJA: Starinski recept OBARA SA NOGU, gosti će LIZATI TANJIRE

Puna mera – 3 kakao kore

Objavljeno:

Čokolada, pomorandža i jafa keks su jedna odlična kombinacija bilo da se radi o kolaču ili torti. Ja sam radila meru od samo jedne kore, koju sam presekla na tri dela, al ne znam šta ću sad sa ostale dve kore…. Ma smisliću.

Dobila sam jednu šnit tortu, porodičnu, ništa veliko. Pored toga, napisaću i mere i za okrugle kore, a i punu meru za sve tri velike kore, što je jedna lepa, velika i bogata rodjendanska torta. Koristila sam velike, pravougaone Vincini kakao kore.

Puna mera – 3 kakao kore

Čokoladna torta, Torta
foto: Printscreen/Youtube/ Einfache Rezepte

Fil:

1,5 l mleka

5 pudinga od čokolade

12 kašika šećera

200 gr čokolade

375 margarina ili maslaca

6 kašika eurokrema

600 gr jafa keksa

sok od pomorandže

Okrugle kore:

1l mleka

3 pudinga od čokolade

8 kašika šećera

150 gr čokolade

250 gr margarina ili maslaca

4 kašike eurokrema

400 – 450 gr jafa keksa

sok od pomorandže

Jedna velika kora – šnit torta:

600 ml mleka

2 pudinga od čokolade

6 kašika šećera

100 gr čokolade

125 gr margarina ili maslaca

2 kašike eurokrema

250 gr jafa keksa

sok od pomorandže

Čokoladna torta, Torta
foto: Printscreen/Youtube/ Einfache Rezepte

Priprema:

Pomešati puding, šećer i malo hladnog mleka, a ostatak mleka staviti na vatru da provri.

Zakuvati u kišuće mleko mešavinu puding ai mešati dok se ne zgusne.

Skloniti sa vatre, dodati čokoladu, mešati dok se ne otopi.

Prekriti puding folijom i ostaviti da se ohladi.

Na kraju staviti sat vremena u frižider.

Skinuti foliju pa umutiti kratko puding.

Umutiti maslac ili margarin sobne temperature, pa im dodati fil i sve umutiti.

Na kraju dodati eurokrem i kratko sve umutiti.

Nemojte predugo da mutitite ni jedna fil inače kad pravite jer on tako otpušta i sve je redji.

Isprskajte koru sokom od pomorandže, sačekajte da upije, pa namažite filom.

Umačite jafa keks u sok od pomorandže i ređajte preko fila naopako. Premažite opet filom. Ponovite postupak i sa drugom korom. Treću koru isprskajte sokom i celu tortu premažite ostakom fila. Fila ima dovoljno za sve, nemojte mazati jako tanko na kore.

Ohladite malo tortu pa je dekorišite po želji.

Prijatno.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/Domaćirecepti/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.