KONAČNO OTKRIVENO KOLIKO TAČNO MINUTA TRAJE IDEALAN INTIMNI ODNOS: Ovo je prava BROJKA za garantovani VRHUNAC
Ilustracija, Foto: Tom Merton / Caia Image / Profimedia

uh, da li se slažete?

KONAČNO OTKRIVENO KOLIKO TAČNO MINUTA TRAJE IDEALAN INTIMNI ODNOS: Ovo je prava BROJKA za garantovani VRHUNAC

Parovi koji se osećaju nesigurno zbog toga što mnoge poznate ličnosti hvale se*sualne sesije koje navodno traju cele noći, mogu pronaći utehu

Objavljeno:

Nasuprot popularnoj fantaziji o potrebi za satima strastvenih aktivnosti, terapeuti za se*s tvrde da je oko 10 minuta potpuno zadovoljavajuće za kompletan intimni odnos.

Serije "Seks i grad" i "Očajne domaćice" stvorile su nerealna očekivanja u vezi sa nadanjima u spavaćoj sobi, koje mogu samo dovesti do razočarenja. Parovi u realnom životu su srećni sa vođenjem ljubavi koja traje između tri i 13 minuta. S druge strane ispitanici su sve iznad 10 minuta okarakterisali kao "zamorno".

Seks
foto: Sergiy Tryapitsyn / Panthermedia / Profimedia

Serija "Seks i grad" nametnula nerealna očekivanja

Istraživači Erik Korti i Dženaj Gvardijani sproveli su anketu nad 50 članova ljudi koji odlaze na se*sulanu terapiju. Takođe su u ispitivanje uključili psihologe, lekare, socijalne radnike, porodične terapeute i medicinske sestre. Oni su zajedno pratili hiljade pacijenata tokom decenija u Americi i Kanadi.

Ispitanici su upitani da ocene različite vremenske periode za se*sualni odnos koje smatraju "prihvatljivim", "poželjnim", "prekratkim" i "predugim". Većina je smatrala da je vođenje ljubavi od tri do sedam minuta "prihvatljivo", a se*s od sedam do 13 minuta "poželjan". Međutim, sve iznad 13 minuta smatrali su "predugim". Većina se takođe složila da je intimni odnos od jednog do dva minuta "prekratak" za pružanje zadovoljstva.

seks
foto: Andriy Popov / Panthermedia / Profimedia

Istraživači su izjavili da žele da objave rezultate koristiti kako bi "ohrabrili" parove.

- Današnja popularna kultura ojačala je stereotipe o se*sualnoj aktivnosti. Mnogi muškarci i žene izgleda veruju u fantaziju o postojanju "celonoćnog se*sa". Ovo izgleda kao situacija koja je pogodna za razočarenje i nezadovoljstvo zbog realnosti koja sledi. Nadamo se da će ovo istraživanje razbiti fantazije i ohrabriti muškarce i žene stvarnim podacima - istakao je za Dejli mejl dr Korti, vanredni profesor psihologije na Univerzitetu Pen Stejt.

Korti i Gvardijani objavili su svoja otkrića u časopisu "Žurnal se*sulane medicine". Ovo istraživanje dolazi u pravom periodu, kada savetodavne usluge beleže porast broja parova koji se žale da su nezadovoljni svojim se*sualnim životom. Organizacija za savetovanje zabeležila je dvostruki porast broja parova koji traže se*sualnu terapiju u poslednjih pet godina. Takođe drugo nedavno istraživanje pokazalo je da većina udatih žena radije bira da ide da spava, čita knjigu ili gleda film, nego da vodi ljubav.

BONUS VIDEO

04:02

DUBOKA SAM U SVAKOM SMISLU! Jovana Jeremić otkrila kakva je u krevetu: SEKS PREZIRE? A EVO ŠTA JE NAJVIŠE PALI

(Espreso/srecnarepublika/prenela T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.