STRUČNJAK OTKRIO DA LI TREBA SADAŠNJEM PARTNERU PRIČATI O BIVŠIMA: Šta ako vas pita sa KOLIKO NJIH STE SPAVALI?
Svađa, Foto: Anna Bizon / Alamy / Alamy / Profimedia

morate da znate

STRUČNJAK OTKRIO DA LI TREBA SADAŠNJEM PARTNERU PRIČATI O BIVŠIMA: Šta ako vas pita sa KOLIKO NJIH STE SPAVALI?

Ako insistira na tome da zna vaš "broj", pitanje je zbog čega to radi

Objavljeno:

Jedno od najpoznatijih pravila za izlaske koje se odnosi na prvi sastanak je definitivno da ne pričate o svojim bivšima. Očigledno, pokretanje takve teme sa novim partnerom može biti znak da ste još uvek emotivno vezani za njih. Slažemo se da prošla veza nije najsrećnije odabrana tema za prvih nekoliko sastanaka, ali pre ili kasnije u svakoj novozapočetoj vezi, pitanje o bivšim će se pojaviti.

Bivše veze nisu uvek nešto čime se treba hvaliti: većina žena je imala periode u životu o kojima ne vole da pričaju, na primer, fazu kada su ostale same i slomljenog srca, pa su možda spavale sa više partnera, nego što bi im bilo prijatno da priznaju.

Ljubav
foto: Frederic Cirou / PhotoAlto / Profimedia

Razlog za to je što u našem društvu, nažalost i dalje postoje dvostruki standardi u pogledu broja partnera, za muškarce, poželjno je da taj broj bude visok, dok će žene biti osuđivane za isto.

Naravno, broj muškaraca sa kojima ste spavali nije nešto što bi trebalo nikoga da zabrinjava, ali ostaje pitanje da li ćete biti iskreni prema svom partneru kada se ova tema pojavi?

Psiholozi se slažu da je najbolje da budemo iskreni po pitanju naše „istorije zabavljanja“, ali je takođe dobro ne ulaziti u detalje. Barem to savetuje stručnjak za seks i odnose Džesika O’Rajli:

– Ne morate da odajete detalje, ali treba da budete svesni kako vaš novi partner reaguje na ovu temu. Ako insistira na tome da zna vaš ‘broj’, pitanje je da li to radi zato što želi da vas bolje upozna ili vas zapravo procenjuje. Štaviše, ako traži detalje na početku veze, to bi mogao biti znak da projektuje, možda je nesiguran ili samosvestan u vezi sa sopstvenom prošlošću.

Ljutnja, Seks, Svađa, Ljubav
foto: Anna Bizo / Alamy / Alamy / Profimedia

Ustvari, ako ste pronašli pravog, njega neće biti briga s koliko muškaraca ste spavali.

Dakle, ako ne ulazimo u nepoželjne detalje, razgovor o prošlim vezama i seksualnim iskustvima može biti zdrav i koristan za trenutnu vezu. Ova tema ne samo da daje vašem novom partneru uvid u ono što vam je važno u vezi, već će takođe imati priliku da vas zaista upozna, na kraju krajeva, sve vaše prethodne veze i svaki bivši partner koji ste bili su te su oblikovale u osobu kakva jesi danas i u šta se zaljubio.

Ako vi i vaš partner možete bez problema da razgovarate o svojim prošlim ljubavnim iskustvima, to takođe dovoljno govori o poverenju u vašoj vezi. Naime, ako potpuno izbegnemo ovu temu, partneru se može učiniti da je ovaj deo našeg života tajna i da možda nešto krijemo – na primer, činjenicu da još uvek nismo preboleli bivšeg.

I na kraju, stručnjaci za odnose se slažu da nije dobra ideja negativno govoriti o bivšim partnerima iako, doduše, ponekad to nije lako. Poređenje, čak i ako ide u korist sadašnjeg partnera, takođe nije zdravo za vezu, koja ne bi trebalo da bude opterećena aveti prošlosti.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/Srpski Portal/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.