EVO NA KOLIKO BI TREBALO DA MENJATE DONJI VEŠ: Šokiraćete se kada saznate šta je PRAVILNO
Donji veš, Foto: Profimedia

pažnja

EVO NA KOLIKO BI TREBALO DA MENJATE DONJI VEŠ: Šokiraćete se kada saznate šta je PRAVILNO

„Ako predugo nose prljavo donje rublje, muškarci i žene rizikuju iritacije kože, osipe, gljivične infekcije ili pogoršanje nekih postojećih stanja poput psorijaze ili ekcema“

Objavljeno:

Menjanje donjeg veša izuzetno je važno za našu higijenu i zdravlje, a koliko ćemo ga često menjati zavisi od nekoliko važnih faktora, prvenstveno o nivou naše dnevne fizičke aktivnosti.

„U situacijama kada nam je dnevna aktivnost minimalna i kada se nismo oznojili, prihvatljivo je menjati donje rublje svaki drugi dan“, rekla je za Dejli Mejl dr. Anju Methil, dermatolog iz indijske kompanije ClinicSpots. Dodala je i da muški donji veš, koji je nešto opušteniji, poput širokih bokserica, takođe dopušta malo duže vreme nošenja.

Donji veš
foto: Profimedia

Anketa koja je za Newsweek sprovedena u junu, a u kojoj je učestvovalo 1500 odraslih osoba, pokazala je da njih 47 % nikada ne nose donje rublje duže od jednog dana. Međutim, čak 37 % pripadnika generacije Z priznalo je da ponekad nosi donje veš duže od 24 sata, što je najduže razdoblje među svim ispitanim starosnim grupama.

„Ako predugo nose prljavo donje rublje, muškarci i žene rizikuju iritacije kože, osipe, gljivične infekcije ili pogoršanje nekih postojećih stanja poput psorijaze ili ekcema“, upozorava za Dejli Mejl Sara Roberts, ekspertkinja za negu kože i osnivačica A Beauty Edita.

S druge strane, žene koje imaju teške menstruacije i obilne vaginalne sekrete trebalo bi da razmisle o menjanju donjeg veša nekoliko puta tokom dana kako bi sprečile razvoj infekcija.

Koliko ćete često menjati donje rublje, može zavisiti i od toga u kakvim klimatskim uslovima živite. U vrlo vrućim i vlažnim klimama, poželjno je menjati donje rublje više puta dnevno, dok u hladnijim krajevima to neće biti potrebno

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/Krstarica/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.