EVO ŠTA SE TO MENJA U 2024. GODINI: Ovo su najnoviji trendovi za UREĐENJE DOMA i svako ih mora znati
Dnevna soba, Foto: Profimedia

pogledajte

EVO ŠTA SE TO MENJA U 2024. GODINI: Ovo su najnoviji trendovi za UREĐENJE DOMA i svako ih mora znati

Prema rečima stručnjaka Instituta Pantone, nova godina je obojena nijansama breskve

Objavljeno:

Ovo je savršeno vreme za uvođenje novih navika, transformacije i sređivanje garderobe. Početak godine je takođe odlično vreme da osvežite enterijere. Prostor u kome se osećamo dobro je, na kraju krajeva, najbolja investicija.

Početak godine podstiče transformaciju enterijera. Neki ljudi odlučuju da renoviraju ceo stan, a ostali su zadovoljni malim izmenama koje će dodati malo svežine prostoru. Samo promena boje jednog zida može učiniti čuda.

Prema rečima stručnjaka Instituta Pantone, nova godina je obojena nijansama breskve. Reč je o baršunasto delikatnoj nijansi breskve čiji sveobuhvatni duh obogaćuje um, telo i dušu“. Boja predstavlja svež pristup novoj dimenziji suptilnosti, topla je i prijatna. Unosi atmosferu harmonije i mira u svaki enterijer.

Nameštaj, Soba, Dnevna soba
foto: Profimedia

Uključenost boje je takođe snažno vidljiva u novim trendovima. Pametna upotreba boja može se videti u zidu prekrivenom šarenim pločicama, kuhinji u dubokoj nijansi zelene ili plave, ili tapetama u prigušenim bojama ružičaste, nijanse šljive ili bordo.

Nameštaj okruglog oblika

U 2024. trendovi u dizajnu enterijera se oslanjaju na funkcionalnost i udobnost. Umesto nameštaja sa strogim, oštrim ivicama, biraćemo nameštaj od mekanih tkanina sa oblikom koji se odnosi na retro estetiku. Sofe, fotelje i stočići okruklog oblika biće najmoderniji ove godine.

Personalizovani prostor

U novoj 2024. će naši stanovi konačno prestati da liče na enterijere sa fotografija iz časopisa. Zaboravite na sterilne, monohromatske, stroge i sobe bez dekora. U novoj godini fokus je na stvaranju toplog, udobnog i, iznad svega, personalizovanog prostora.

Trend takođe uključuje suptilne boje, delikatne teksture, teksturirane tkanine i ručno rađene predmete.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/Srbija danas/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.