PUSTILI PESMU IZ 90-IH, A NJEGOVA REAKCIJA JE OBIŠLA SVET UZDUŽ I POPREKO: Ovaj PAS je zbog nje postao ŽIVA LEGENDA
Pas, Foto: Printscreen/Instagram/dogs.paradise9

hit

PUSTILI PESMU IZ 90-IH, A NJEGOVA REAKCIJA JE OBIŠLA SVET UZDUŽ I POPREKO: Ovaj PAS je zbog nje postao ŽIVA LEGENDA

Uostalom, kako je to izgledalo pogledajte na snimku

Objavljeno:

Jedna žena snimila je rekaciju svog psa na pesmu “Who Let the Dogs Out”, smimak objavila na društvenoj mreži Instagram, a onda je njen kućni ljubimac postao viralan.

U trenutku puštanje pesme, ovaj pas je zgrabio svoju omiljenu igračku, te postao video raspoložen – počeo je veselo da trčkara po kući.

Uostalom, kako je to izgledalo pogledajte na snimku.

“Who Let the Dogs Out” je svetski hit iz devedesetih koji izvodi grupa Baha Men. Pesmu znaju i oni koji nisu bili rođeni u to doba, često je možemo i danas čuti.

Prvobitna ideja pesme bila je borba za prava žena. Anslemu Daglasu, tekstopisacu su dozlogrdila pogrdna imena za žene, pa je sit mizoginije, odlučio da napiše pesmu sa ciljem da se obračuna sa ljudima koji koriste pogrdna imena za žene.

„Kada koristim reč ‘zabava’, koristim je kao metaforu za situaciju u kojoj je sve u redu i svi se dobro zabavljaju. Ali onda muškarci počinju da vređaju žene i nazivaju ih pogrdnim imenima. Na to devojke odgovaraju rečima iz refrena ‘ko pusti pse’ u smislu da su muškarci psi. Ukratko, poenta tog refrena je da se vređaju mizogini“, objasnio je Daglas.

Ova pesma protiv muškaraca postala je veliki hit.

Tu počinju problemi, jer kada pesma postane hit, oni koji žele kredit počinju da se javljaju. Iako je Daglas zvanično autor pesme, on tvrdi da je taj izraz prvi put čuo od svog sina koji je radio za kanadsku radio emisiju koja je upravo te reči koristila. Daglas im je kasnije pripisao zasluge za osmišljavanje refrena na kome je pesma zasnovana.

U priču se potom uključuje i aranžer pesme Osi Garli, sa kojim je Daglas morao da se nagodi van suda zbog problema sa izdavačkom kućom i nerešenih prava.

00:09

Pas u kolima u Zemunu

(Espreso/Danas online/Prenela P.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.