PODESITE RADIJATOR NA OVU FUNKCIJU I BIĆE VAM ZAUVEK TOPLO: Majstori rekli svoje, jedan ZNAK otkriva da CEVI PUCAJU
Radijator, Foto: Profimedia

PAŽNJA

PODESITE RADIJATOR NA OVU FUNKCIJU I BIĆE VAM ZAUVEK TOPLO: Majstori rekli svoje, jedan ZNAK otkriva da CEVI PUCAJU

Ozbiljno hladno vreme može predstavljati rizik za radijatore, a pucanje cevi može dovesti do curenja u vašem domu

Objavljeno:

Radijator je spas za ove hladne dane. Malo ko zna da postoji trik kojim ćete veoma jednostavno uticati na toplotu u domu i sprečiti da se cevi smrznu. Hladno vreme može imati mnogobrojne posledice, a jedna od je smrzavanje cevi ili još gore, pucanje.

Ozbiljno hladno vreme može predstavljati rizik za radijatore, a pucanje cevi može dovesti do curenja u vašem domu. Postoje stvari na koje treba obratiti pažnju i kako lako sprečiti da se pucanje dogodi, prema British Gas-u.

Oni su savetovali vlasnicima kuća da osluškuju da li se čuje kada je grejanje upaljeno. Ako čujete nešto poput "kvrgutanja", to bi moglo da ukazuje da postoji problem sa cevima radijatora.

- Kada temperature padnu ispod nule, voda u cevima može da se smrzne ako nisu pravilno izolovane. A pošto se voda širi dok se smrzava, može da izvrši pritisak na samu cev – uzrokujući njeno savijanje i pucanje - naveli su oni, piše "Miror".

Ozbiljno hladno vreme može predstavljati rizik za radijatore

Radijator, Grejanje
foto: Profimedia

Ostali znaci mogu uključivati bojler koji se ne uključuje, vodu koja ne teče iz slavina ili samo curi, kao i začepljen lavabo ili toalet koji sporo ispira vodu.

UK je podelio nekoliko saveta o tome šta možete da uradite da sprečite smrzavanje vaših cevi, a potrebno je samo sekund.

- Trebalo bi da podesite ventil radijatora na "mraz" kada je vaše grejanje uključeno. Ovo će omogućiti dovoljno vode da uđe u radijator kako bi se temperatura u prostoriji održala iznad sedam stepeni kako se vaše cevi ne bi smrzle - rekli su stručnjaci za "Ekspres".

British Gas je uverio ljude da ne paniče ako pronađu smrznutu cev, jer postoji niz stvari koje se mogu učiniti da se cev spase i spreči njeno pucanje. Upozorili su da su oni sa modernim kondenzacionim bojlerom najviše izloženi riziku od "smrzavanja kondenzacione cevi" koju su opisali kao plastiku koja izlazi iz bojlera.

01:23

IMATE PROBLEM SA GREJANJEM? Ovo je RAZLOG zašto su vam MLAKI radijatori u stanu (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso/Republika/Nevena Jakovljević/prenela P.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.