OVAJ DEČKO SAD UMIRE OD RAKA JER JE IGNORISAO VAŽAN SIMPTOM: Mučio ga problem koji ima POLA SRBA pa usledio HOROR
Lijam oboleo od raka, Foto: Printscreen/Instagram/liamgriff

PAŽNJA

OVAJ DEČKO SAD UMIRE OD RAKA JER JE IGNORISAO VAŽAN SIMPTOM: Mučio ga problem koji ima POLA SRBA pa usledio HOROR

Mladić koji umire od raka veruje da je život mogao da mu bude sačuvan da nije ignorisao svoje simptome

Objavljeno: 11:22h

Lijam Grifits (31) je u martu počeo da pati od otoka stomaka, hroničnog zatvora, grčeva i povraćanja, ali je odlučio da sve to ignoriše jer je bio samozaposlen i nije smeo sebi da dozvoli da ne radi, zbog finansija.

Lijamovi simptomi su na kraju postali neizdrživi i on je otišao u bolnicu, gde mu je dijagnostikovana Kronova bolest, isprva, da bi se kasnije ispostavilo da je u pitanju ipak rak.

Imao je operaciju, ali je bio šokiran kada su mu lekari rekli da je operacija bila neuspešna i da je njegov rak u terminalnoj fazi. Lijam, bivši radnik na naftnoj platformi se sada miri sa svojom dijagnozom i želi da podstakne druge ljude da obrate pažnju na svoje telo i zdravlje i potraže pomoć što je pre moguće.

- To što nisam ranije otišao na pregled je najveća greška koju sam ikada napravio. Pronašli su moj rak u trećem stadijumu, ali da sam samo otišao kod doktora ranije, možda bi mogao da se izleči. Bio sam samozaposlen i bio mi je potreban novac, pa sam samo nastavio da radim - govorio je on, prenosi "Mirror".

Liam
foto: Printscreen/Instagram/liamgriff

Lijamu je u početku rečeno da verovatno ima Kronovu bolest, inflamatornu bolest creva, ali sledećeg meseca je dobio poziv od lekara koji su ga zamolili da odmah dođe u bolnicu. Tamo su mu rekli da zapravo ima rak peritoneuma i da mu treba hemioterapija.

- Čim su mi rekli da dovedem mamu, Suzan, znao sam. Ne sećam se čak ni odlaska u bolnicu, blokirao sam traumu. Sećam se da sam pitao kako će izgledati moj životni vek i moj doktor je rekao da ne želi da mi da vremenski okvir kada bi moj život mogao da se završi, jer ne želi da se fokusiram na to. Pristao sam i jednostavno odlučio da želim da se vratim kući, ispunim neke želje i samo živim svoj život dok mogu.

Zbog Lijamovog brzog opadanja zdravlja, sve mu je teže da radi stvari koje želi kako bi ispunio sve sa svoje liste do kraja života.

Liam
foto: Printscreen/Instagram/liamgriff

- Ja sam senka onoga što sam bio. Bio sam najzdraviji čovek na svetu. Trenirao sam svaki dan, ali sada ne mogu ni da se popnem stepenicama a da se ne oznojim. Bukvalno živim najgori vid života koji sam ikada mogao zamisliti. To je strašno.

Hemoterapijski tretman u državnoj bolnici više ne pomaže Lijamu i on sada plaća privatno lečenje, skeniranje i lekove u pokušaju da produži svoj život.

Lijam želi da se njegova sopstvena priča koristi kao lekcija drugim muškarcima da prestanu da ignorišu svoje simptome i da se pregledaju.

- Želim da prenesem ovu poruku jer ako samo jedna ili dve osobe odu u bolnicu i budu pregledane zbog moje greške i moje priče, to bi bilo neverovatno - poručuje.

03:44

KAŽU DA SU SIMPTOMI STRAŠNI, A BOLOVI KAO POROĐAJNI! Zašto terapija za ovu RETKU BOLEST još uvek NIJE DOSTUPNA U SRBIJI?

(Espreso/Telegraf/J.V./Prenela P.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.