OVAJ SLATKIŠ SE OBAVEZNO PRAVI UOČI 7. JANUARA, AKO TO NE URADITE KAJAĆETE SE DOŽIVOTNO: Nema POPULARNIJEG od njega
Medenjaci idealni za božićne praznike, Foto: Jelajelena Petrovic

preukusni

OVAJ SLATKIŠ SE OBAVEZNO PRAVI UOČI 7. JANUARA, AKO TO NE URADITE KAJAĆETE SE DOŽIVOTNO: Nema POPULARNIJEG od njega

Najbolji recept za božićne medenjake koji će vam umirisati celu kuću

Objavljeno:

Recept za medenjake je jedan od najpopulranijih tokom zimskih dana, a posebno za vreme božićnih praznika. Ukoliko još uvek niste pronašli vaš savršeni recept za njih evo ga. Neka vaša božićna trpeza zamiriše ovim ukusnim medenjacima.

Potrebno je:

  • 1 jaje
  • 120 gr maslaca
  • 100 gr šećera u prahu
  • 1 kašičica karanfilića ml.
  • 1 kašičica cimeta
  • malo muskatnog oračića
  • malo soli
  • 2 pune kašike meda
  • 1 vanilin šećer
  • 280 gr brašna
  • 1/2 praška za pecivo

Priprema:

Mikserom umutiti jaje maslac i šecer, dodati ml. karanfilić, cimet muskatno oračei malo soli. Mikserom celo vreme mutiti.

Priprema medenjaka
Priprema medenjakafoto: Jelajelena Petrovic

Dodati med, vanilin i brašno sa praskom za pecivo. Umesiti testo rukama i razviti za prst debljine.

Oblikovanje medenjaka
Oblikovanje medenjakafoto: Jelajelena Petrovic

Vaditi kalupima kolačiće i redjati u pleh obložen pek papirom.

medenjaci
foto: Jelajelena Petrovic

Peći na 150 stepeni C 10 minuta. Fantastični cela kuća miriše.

BONUS VIDEO:

05:30

Majke i snajke humantirana akcija

(Espreso I.O.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.