"SINE, SLOBODNO IM RECI NE": Majka opisala situaciju iz parka, a usledila je neviđena rasprava na DRUŠTVENIM MREŽAMA!
Foto: Stock

SLAŽETE LI SE?

"SINE, SLOBODNO IM RECI NE": Majka opisala situaciju iz parka, a usledila je neviđena rasprava na DRUŠTVENIM MREŽAMA!

Drugi roditelji su je popreko gledali
Objavljeno: 11:32h

- Čim smo došli u park, do moga sina dotrčalo je najmanje šest dečaka. Zahtevali su da im preda svoj omiljeni kamion i Majnkraft, figuricu iz "Transformersa". Dečaci su ga već opkolili pokušavajući mu na silu uzmu igračke, a moje dete ih je, vidno uznemireno, samo čvrsto stisnulo uz sebe. Kad me zbunjeno pogledao, mirno sam mu objasnila da im slobodno može reći ne. Ti isti dečaci odmah su dotrčali do mene i požalili se da moj sin nije hteo deliti igračke sa njima. I njima sam ponovila da dete ne mora napraviti nešto, ako to ne želi - ovako je Amerikanka Alanja Kolberg na društvenoj mreži opisala anegdotu iz dečjeg parka.

Napisala je i kako su je drugi roditelji, samo zato jer je stala iza odluke svog sina, popreko gledali. Zato je odlučila da objasni zašto se ne slaže s tim da bi deca u svakom trenutku i sa svima trebalo da dele nešto svoje.

foto: Stock

- Na primer, da meni, odrasloj ženi, u parku priđe potpuni stranac sa zahtevom da mu dam svoj sendvič, naravno da bih mu rekla ne. Pogotovo ako to radi na silu, iako vidi da je meni zbog toga neugodno. Uostalom, ko je u ovoj priči iz parka zapravo nepristojan - moj sin koji ne želi da da svoje omiljene igračke strancima ili dečaci koji insistiraju da im neko preda nešto što ni nije njihovo - pitala se majka, ni ne očekujući da će njena objava pokrenuti toliko žustru raspravu na društvenim mrežama.

- Svima je u cilju naučiti svoju decu da jednog dana dobro funkcionišu kao odrasli ljudi. I sama poznajem nekoliko odraslih, koji očito nikada nisu naučili da dele, ali puno je više onih koji drugima ne znaju reći "ne", ne znaju postaviti jasne granice i izboriti se za sebe - objasnila je Alanja Kolberg.

Mnogi roditelji čestitali su joj na hrabrosti i načinu na koji odgaja sina Karsona, ali bilo je i onih koji su je prozvali sebičnom i lošom majkom, koja je loš uzor svom detetu.

- I deca imaju pravo izbora. Od malih nogu bi trebalo da uče da je sasvim u redu da sami donose odluke. Svoje dete ne prisiljavam ni na šta, pa ni na deljenje igračaka. Oni koji će to shvatiti kao neprijateljsko ponašanje, nisu u pravu - zaključile su druge majke.

(Espreso.co.rs / Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.