NIKAD NE BISTE POGODILI KOJI ZAČIN SE STAVLJA U DINSTANI KISELI KUPUS DA BI BIO SAVRŠEN: Dovoljan je samo PRSTOHVAT
Kiseli kupus, Foto: Printscreen/Youtube/Kuhinja Recepti

PAŽNJA

NIKAD NE BISTE POGODILI KOJI ZAČIN SE STAVLJA U DINSTANI KISELI KUPUS DA BI BIO SAVRŠEN: Dovoljan je samo PRSTOHVAT

Ako želite atraktivniju boju, dodajte malo koncentrata paradajza, a za dodatnu neutralizaciju kiselosti dodajte kašičicu šećera.

Objavljeno:

Šta je zima bez kiselog kupusa, zar ne? A najbolji način da se koristi kiseli kupus - osim u sarmi,i podvarku jeste - dinstanje. Jednostavnim postupkom dinstanja kiselog kupusa dobićete prijatni pikantni prilog za prava hladna zimska jela kao što su masnije pečenje, kobasice i drugo suvo meso, ali isti prilog može poslužiti i kao lep prilog uz nešto lakša jela kao što su piletina i šnicle.

Kada su začini u pitanju, budite kreativni, ali ih uskladite sa ukusom jela uz koje ćete poslužiti svoj dinstani kupus. Ako nemate ideju, lovorov list, peršun, kim, crvena paprika i dimljena paprika su dobre opcije, a možda ćete se iznenaditi kako se samo prstohvat cimeta predivno slaže sa kiselim kupusom. Ako želite atraktivniju boju, dodajte malo koncentrata paradajza, a za dodatnu neutralizaciju kiselosti dodajte kašičicu šećera.

Sastojci:

Kiseli kupus
foto: Printscreen/Youtube/Kuhinja Recepti

500 g rendanog kiselog kupusa

50 g slanine

masti ili ulja po potrebi

začini po želji (lovorov list, crvena paprika, kim...)

3-4 suve šljive

1 prstohvat cimeta

1 dl vina

Priprema:

1. Slaninu iseckajte i propržite na umerenoj vatri da postane staklasta i hrskava

2. Ako je kupus previše kiseo, properite ga pod mlazom vode i procedite.

3. Dodajte u posudu sa slaninicom, kratko prodinstajte, te ulijte vino i ubacite seckane suve šjive.

4. Ako koristite lovorov list i kim, dodajte ih sad.

5. Krčkajte oko 20 minuta i probajte.Ako treba, dodajte malo šećeraa zatim i ostatak začina.

6. Kuvajte još 10-20 minuta dok sve ne bude meko izvadite lovorov list i poslužite.

03:31

OVO JE RECEPT ZA PRAVE SREMAČKE SALČIĆE! Posebnu slast im daje NEOBIČAN SASTOJAK po kome su ovi kolačići dobili ime

(Espreso/24sedam/V.I./Prenela P.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.