AKO ŽELITE DA SE NASPAVATE OBAVEZNO OVO URADITE: Zaboravićete na INSOMNIJU, a ljubavni život će PROCVETATI
Ilustracija, Foto: dmitrii simakov / Alamy / Alamy / Profimedia

savet

AKO ŽELITE DA SE NASPAVATE OBAVEZNO OVO URADITE: Zaboravićete na INSOMNIJU, a ljubavni život će PROCVETATI

Evo kako da poboljšate san i ljubavni život

Objavljeno: 17:27h

Svi znamo da loš, isprekidan san negativno utiče na naše raspoloženje, ali da li smo svesni da to utiče i na naš ljubavni život? Oni koji su neispavani mogu biti depresivni i svadljivi sa partnerom, posebno ako je on glavni krivac koji remeti san zbog, na primer, hrkanja, kretanja u krevetu, gledanja u ekrane ili nekih drugih navika. Stoga ne čudi što sve više parova spava odvojeno.

Ovaj metod spavanja, nazvan „razvod u snu“, nije samo trend – nova naučna istraživanja podržavaju teoriju odvojenog spavanja.

Nesanica, Spavanje, Krevet
foto: Profimedia

Naime, istraživanje Univerziteta u Mičigenu otkriva da je parovima zapravo korisnije da spavaju odvojeno nego zajedno, ako je cilj da spavaju osam sati bez prekida. Vest dolazi u trenutku kada sve više parova odustaje od deljenja kreveta, a poznate ličnosti poput Kameron Dijaz pokušavaju da okončaju stigmu oko spavanja u različitim sobama.

Stručnjaci ističu da su parovi koji spavaju odvojeno često intimniji i cene zajedničko vreme za maženje pre odlaska u odvojene krevete.

Bonus video:

01:25

KAKVA JE JELENA KARLEUŠA BILA KAO MALA? Era Ojdanić sve otkrio: Majka je dovodila, a JK je oduvek bila zvrk, voli da radi na sebi

(Espreso/Krstarica/A.J./Prenosi M.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.