KOLAČ SA JABUKAMA, PO RECEPTU NAŠIH STARIH: Vratiće vas odmah u detinjstvo, pratite ovo uputstvo
Foto: Privatna arhiva

MMMMMMM

KOLAČ SA JABUKAMA, PO RECEPTU NAŠIH STARIH: Vratiće vas odmah u detinjstvo, pratite ovo uputstvo

Pratite recept korak po korak

Objavljeno: 10:37h

Uzbuđeni smo da vam predstavimo autentičan recept za ukusnu poslasticu koja će vam prizvati sećanja na miris domaćeg kolača iz bakine kuhinje. Ovog puta, spajamo ukuse sočnih jabuka, hrskavih oraha i omiljene plazme u jedinstvenu poslasticu koja će razmaziti vaše čulo ukusa. Bez obzira da li ste ljubitelj tradicionalnih recepata ili tek otkrivate čaroliju pripremanja slatkiša, ovo je pravi recept za vas.

U današnjem receptu, vodimo vas kroz korake pripreme predivne poslastice koja seže u prošlost - kombinaciju jabuka, oraha i plazme, koju su naše bake volele da pripremaju. Ova jednostavna, ali ukusna poslastica donosi miris i ukus tradicionalnih kulinarskih nasleđa.

Pratite recept korak po korak, i otkrijte kako da stvorite neodoljiv kolač koji će oživeti sećanja na vreme kada su jednostavni sastojci stvarali nezaboravne ukuse. Spremni ste za kulinarsko putovanje kroz vreme? Krenimo zajedno!

Potrebno je:

6 jabuka

100 grama mlevenih oraha

50 grama mlevene plazme

100 ml mleka

50 grama suvog grožđa

Šećer po želji

3 jaja

50 ml ulja

200 ml jogurta

2 čaše brašna (čaše od jogurta, 200 grama)

1 prašak za pecivo

3 kašike šećera

Po želji: šlag ili slatka pavlaka (200 grama)

Kora od narandže ili limuna

Priprema:

Jabuke očistiti, izdubiti, izvaditi seme i sredinu.

Kolač sa jabukama
foto: Privatna arhiva

Pomešati orahe, plazmu i suvo grožđe, dodati mleko i sjediniti. Napuniti jabuke do vrha.

Opciono, možete staviti u prethodno ugrejanu rernu da se malo zapeku, otprilike 15 minuta.

Kolač sa jabukama
foto: Privatna arhiva

Umutiti jaja sa šećerom, dodati prosejano brašno sa praškom za pecivo.

Dodati koricu limuna, ulje, jogurt i sve sjediniti.

Kolač sa jabukama
foto: Privatna arhiva

Testo sipati preko jabuka (nepečenih) i između njih, kao što sam ja uradila, i peći na 200 stepeni C oko 50 minuta.

Pečen kolač treba potpuno ohladiti pre dodavanja šlaga.

Po želji, dodati odozgo šlag (200 grama). Uživajte!

Bonus video

09:23

TURCI SU SRBE NABIJALI NA KOLAC, ALI OD OVE SPRAVE ZA MUČENJE SU SE VIŠE PLAŠILI! Kreativnost monstruma prevazilazi sve granice

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.