NAJSOČNIJA PRASETINA IZ RERNE, BOLJA NEGO IZ PEČENJARE: Hrskava kožica se lepi za prste, a ukus boli glava - RECEPT
Prasetina, Foto: Printscreen/Youtube/Today's lunch Minja Stanisavljevic

uuh, kakav ukus!

NAJSOČNIJA PRASETINA IZ RERNE, BOLJA NEGO IZ PEČENJARE: Hrskava kožica se lepi za prste, a ukus boli glava - RECEPT

Za Božič je tradicija da se za ručak jede prasetina

Objavljeno: 14:23h

Više ne morate da naručujete ranije iz pečenjare, pa da meso bude hladno. Napravite kod kuće sočno pečenje sa hrskavom koricom i to od sastojaka koji mogu da se pronađu svuda. Pivo daje specifičan ukus, ali i lepu boju. Peče se malo duže, ali zato ćete napraviti meso koje je toliko ukusno da nikada više nećete poželeti kupovno.

Sastojci:

10 kg prasetine

250 g soli

410 ml piva

180 g masti

310 ml voda

Priprema: Meso dobro operite i osušite. Zatim ga bogato posolite i pokrijte providnom folijom, pa ostavite da stoji u frižideru preko noći. Mast istopite, a zatim premažite pleh, kao i meso. Stavite u pleh, pa sipajte vodu.

Pečenje
foto: Printscreen/Youtube/kuhinjatanja

Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 2,5 sata. Pecite sat i po vremena u cugu, pa okrenite meso, a kada okrenete prelijte pivom. Nakon sledećih pola sata ponovo okrenite meso i opet prelijte pivom. Obavezno napravite i starinsku reformu! Zatim izvadite meso iz rerne i prospite višak tečnosti. Onda vratite da se peče još pola sata, a ako želite još hrskaviju kožicu pecite još 10-15 minuta.

BONUS VIDEO

01:12

DA LI ZNATE ŠTA SU POPECI? Specijalitet koji će svi ukućani voleti, RECEPT NIKADA LAKŠI: Porodica kuvanjem zaradila 10.000 dinara

(Espreso/stvarukusa/prenela T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.