KAD BUDETE ČISTILI KUĆU OBAVEZNO BACITE OVE STVARI: Za njih se veruje da DONOSE SIROMAŠTVO u kuću
Ilustracija, Foto: Andriy Popov / Panthermedia / Profimedia

verovanje

KAD BUDETE ČISTILI KUĆU OBAVEZNO BACITE OVE STVARI: Za njih se veruje da DONOSE SIROMAŠTVO u kuću

Naši stari veruju d aove stavri donose siromaštvo u kuću

Objavljeno: 16:44h

Prema nekim verovanjima, u domu postoje određene stvari koje je bolje da nemate u svojoj blizini jer privlače negativnu energiju.

Dakle, sledeći put kada čistite svoj dom, obavezno ponesite ove stvari iz kuće:

1. Oštećeno posuđe

Svi predmeti u vašoj kuhinji treba da budu celi. Ako koristite stari, oštećeni servis za čaj, a novi i lepi ste sakrili u orman, odbijate uspeh i sreću. Ne odlažite svoj pravi život za sutra! Koristite novi stolnjak ili novi set posuđa i uživajte u ovom životu! I naravno, nemojte čekati da gosti uživaju u lepim i/ili dragocenim stvarima koje ste sebi priuštili i koje su vam dragocene.

2. Odeća koja vam se ne sviđa

Odeća treba da bude funkcionalna i udobna. Ali ako ona samo zauzima mesto u ormaru, vreme je da se pozdravimo. Ako je odeća u dobrom stanju i nosiva, donirajte je u dobrotvorne svrhe ili je poklonite nekome. Tako ćete učiniti dobro delo, za druge i za sebe.

3. Pokloni koji nisu doneli radost

Razne figurice, čudni privesci za ključeve i druge jasno nedefinisane stvari i još mnogo toga, koje nam poklanjaju naši najmiliji, često nam se ne sviđaju, samo nam oduzimaju vitalnu energiju. Slobodno ih izbacite iz kuće. Svaka stvar u kući treba da izazove unutrašnju sreću i zadovoljstvo. Težite tome.

4. Ispraznite boce i tegle

Domaćice vole da ih čuvaju za svaki slučaj. U ormanu je dozvoljeno držati nekoliko praznih tegli koje mogu biti korisne u svakodnevnom životu. Ali nemojte pokrivati, na primer, pola balkona takvim predmetima. Prazne limenke i flaše kradu energiju i isisavaju pozitivnost – donose nešto prazno i beživotno.

Tegle
foto: Printsceen/Youtube/Jamie Oliver

5. Stare sveće

Prema Feng shuiju, vatra sagoreva negativnu energiju u kući. Zato upaljene sveće označavaju nešto prijatno i bezbedno. Međutim, na polusagorelu sveću treba gledati kao na otpad koji treba reciklirati ili zameniti novim svećama.

6. Razbijeno ogledalo

Prema drevnim verovanjima, ogledalo je veoma moćan provodnik energije. Mnogi to smatraju „prozorom“ u drugi svet. Da li uživate da gledate svoju pokvarenu sliku? Malo je verovatno. Zamenite polomljeno ogledalo što je pre moguće kako biste izbegli negativnu energiju u svom domu.

Bonus video:

03:40

UMETNIK PUTOVAO BICIKLOM NA OSTROG I DOŽIVEO PROSVETLJENJE! Pod mlečnim nebom i siluetama borova uspeo sam NAJBOLJE da čujem sebe!

(Espreso/Krstarica/A.J./Prenosi M.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.