DA BI VAM SVAKI KOLAČ ISPAO KAO DA JE IZ POSLASTIČARNICE URADITE OVO: Samo tako će biti UKUSAN i KREMAST (VIDEO)
Kolač, Foto: PRINTSCREEN/YT/QUICK SIMPLE & DELICIOUS

tajna

DA BI VAM SVAKI KOLAČ ISPAO KAO DA JE IZ POSLASTIČARNICE URADITE OVO: Samo tako će biti UKUSAN i KREMAST (VIDEO)

Razlog je jednostavan, ali i bitan

Objavljeno:

Koliko puta vam se dogodilo da krenete da pravite kolač i tek onda primetite napomenu da vam je potreban omekšali maslac? Možda se to čini kao sitnica i korak koji se lako preskoči, ali upravo se u njemu krije trik za najukusnije kolače.

Naime temperatura maslaca stvarno je važna kada je u pitanju pečenje poslastica, posebno sitnih kolača i keksića.

Razlog je jednostavan, ali i bitan- maslac na sobnoj temperaturi lako će da se pomeša sa šećerom, što je ključ za lagane i pahuljaste kolače.

Šarene piramide, Kolač
foto: Printscreen/youtube/Kuhinja Sunčane Staze

Hladni maslac obično se pretvara u ljuskave slojeve, što ga čini najboljim izborom za kolače teže teksture i kore za pite. Ali za izradu prhkog testa ključno je da bude sobne temperature.

Ali čak i kada to znate, velike su šanse da ćete se ovog koraka setiti tek kada krenete sa pripremom - a maslac je još u frižideru!

Srećom, postoji sjajan trik kako da ga brzinski omekšate i tako baš svaki put napravite poslasticu po najvišim standardima.

Za početak, stavite komad maslaca na tanjir obložen ubrusom. Potom napunite staklenu čašu vrućom vodom. Kada se čaša zagreje, njom poklopite maslac na tanjiriću i ostavite pet do sedam minuta kako bi nežno i postupno omekšao, navodi tportal.

Za kraj, nikako nemojte omekšavati maslac u mikrotalasnoj. Možda se to čini kao najočiglednija metoda, međutim na ovaj način ga nećete ravnomerno omekšati, pa će deo biti otopljen, a drugi hladan - što nikako neće da pomogne pri mešanju.

Bonus video:

05:30

Majke i snajke humantirana akcija

(Espreso/BlicŽena/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.