KISELI KUPUS NIJE SAMO ZA SARMU I PODVARAK: Možete napraviti čak i hot dog, a to nije ONO NAJLUĐE!
Kiseli kupus idealan za zimske dane, Foto: Printscreen/Instagram/ashpaziy_khalagh

recepti

KISELI KUPUS NIJE SAMO ZA SARMU I PODVARAK: Možete napraviti čak i hot dog, a to nije ONO NAJLUĐE!

Namirnica bogata raznim vitaminima kao što je vitamin C. Međurtim, nisu svi ljubitelji sarme, evo nekoliko načina za pripremu kiselog kupusa.

Objavljeno:

U 100 grama kiselog kupusa nalazi se 19 kalorija, 4,3 grama ugljenih hidrata i 0,1 grama masti. Tu je i 14,7 mg vitamina C, 10,4 mg holina, 30 mg, kalcijuma, 13 mg magnezijuma, 661 mg natrijuma. Odličan je izvor vlakana za brojne zdravstvene tegobe.

Brza hrana ipak može biti izvor vitamina, posebno ako se u njenoj pripremi koristi kiseli kupus.

Hot Dog sa nadevom od kiselog kupusa - sitno naseckajte kiseli kupus i procedite ga, u to dodajte sitno seckane kisele krastavčiće, kašičicu senfa, dve kašičice šećera i malo semenki kima. Hot dog pecivo ugrejati, staviti nadev i dodati viršlu.

Kiseli kupus u lisnatom testu - narežite, isperite i iscedite kiseli kupus, u to dodajte kuvanu šunku. Po ukusu možete dodati i malo sušenog paradajza i sira. Dodajte začine po želji i promešajte. Rasporedite smesu preko lisnatog testa, urolajte, premažite žumancem i stavite da se peče 20-25 minuta na 280°C.

Recepti za jela sa kiselim kupusom
Recepti za jela sa kiselim kupusomfoto: Printscreen/Youtube/Kuhinja Recepti

Pečeno meso na kiselom kupusu - Posudu za pečenje nauljiti i staviti beli luk. Kiseli kupus začiniti sa malo dimljene paprike pa stavite tako da pokrijete dno posude. Preko toga dodati meso po želji, preporučujemo teletinu, rebarca, batci i zabatci. Pecite oko 40 minuta na 180°C.

Kiseli kupus sa pečurkama - potopiti sušene pečurke (po vašem izboru) u vodi na pola sata, vodu sačuvati za kasnije. U tiganj ubacite vodu od pečuraka i kiseli kupus pa zatim prodinstajte. Izrežite sušenu kobasicu na komade i dodajte u tiganj i dobro propržite. Dodajte i proceđene pečurke, malo vode od pečuraka, so i biber i pustite da se sve još kratko kuva na tihoj vatri dok voda ne ispari.

Bonus video:

02:32

KUPUS NIKAD SKUPLJI! Cena duplo veća! Velike suše dovele do REKORDNIH CIFARA

(Espreso/Večernji list/Prenela: A.S)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.