SMANJITE RAČUNE PAMETNIM ČIŠĆENJEM: 3 predmeta DOBRO ORIBAJTE i uštedite grejanje, jedan će manje da se KVARI
Ilustracija, Foto: Profimedia, Espreso

uštedećete

SMANJITE RAČUNE PAMETNIM ČIŠĆENJEM: 3 predmeta DOBRO ORIBAJTE i uštedite grejanje, jedan će manje da se KVARI

Evo kako da uštedite na računima pametnim čišćenjem

Objavljeno:

Kraj godine se bliži i mnogi se odlučuju za pospremanje i čišćenje kuće, pogotovo ako praznike proslavljaju u svom toplom domu. Osim pukog čišćenja, postoje i dodatni benefiti za vaš novčanik. Naime, postoje jednostavni načini da smanjite račune za komunalne usluge.

Stručnjak za dom i čišćenje, Sofi Hinčlif otkrila je tri trika za uštedu, pogotovo grejanja. Prvi je da redovno brišete svoje prozore, kako bi mogli da propuštaju više svetlosti i toplote od spolja. Ako imate prozore okrenute prema jugu, njihovo održavanje čistim može da poveća temperaturu do 4C stepeni Celzijusa, ističe Sofi za The Sun.

grejanje, Radijator
foto: Profimedia

Pored klasičnog sredstva za čišćenje prozora, možete da koristite stare novine jer je ovo blagi abraziv koji neće ogrebati stakla. Drugi savet tiče se radijatora. Često između šubljina i "rebara" radijatora zna da se skuplja prašina, na taj način zadržavajući toplotu da se širi. Prođite vlažnom krpom ili jednostavno, ako su moderni radijatori u pitanju - sipajte toplu vodu između praznina da biste pravilno isprali svaku prljavštinu. Samo prvo stavite peškir i činiju ispod.

Uprkos tome što topla voda i sapun prolaze kroz mašinu za pranje veša svaki ciklus, prljavština se još uvek može gomilati u raznim šupljinama i delovima, pa i crevu za vodu. Ovo nakupljanje može da dovede do dužih ciklusa i odeće koja nije čista. Zato, redovno čistite filter i uklanjajte prljavštinu. Ne samo da će ovo učiniti vašu mašinu efikasnijom, već bi moglo da vas poštedi popravke.

Bonus video:

03:05

OD MALIH NOGU SI ME ODUŠEVLJAVALA! Tea Tairović uputila emomotivne reči Dragani Mirković: Taj album mi je OTVORIO OČI

(Espreso/Mondo/T.B./Prenosi M.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.