SVE SE HVALE DA ZNAJU DA NAPRAVE POPARU, A NE ZNATE KOJI HLEB U NJU IDE: Ovo je RECEPT za domaćinski doručak
Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/Moja mala kuhinja

recept

SVE SE HVALE DA ZNAJU DA NAPRAVE POPARU, A NE ZNATE KOJI HLEB U NJU IDE: Ovo je RECEPT za domaćinski doručak

Evo kako da napravite zapečenu poparu za ukusan doručak

Objavljeno: 19:10h

Ovaj doručak morate znati da napravite

Sastojci:

  • 12 parčića hleba
  • 2 glavice crnog luka
  • 5-6 čena belog luka
  • 10 čeri paradajza
  • 250gr parizera
  • 250gr sira
  • 250gr kačkavalja
  • 6 jaja
  • 300ml mleka
  • 4 kašike kisele pavlake
  • Ulje, so, biber
Popara, Bugarska popara
foto: Printscreen/Youtube/Moja mala kuhinja

Priprema:

Na ulju prodinstajte sitno seckan crni luk, a onda i beli luk. Posle dodajte naseckan paradajz i sve izmešajte. Dodajte parizer i začine i sve sjedinite.

U posebnu činiju umutite jaja, mleko, začine i kiselu pavlaku.

U podmašćenu tepsiju ređajte suvi hleb, potom smesu sa lukom i parizerom, pa sir, pa hleb i sve dok ne potrošite materijal. Kasnije sve prelijte sa smesom od jaja i mleka, pa ostavite da hleb upije sve oko 30 minuta. Posle pecite poparu u rerni na 180 stepeni Celzijusa još pola sata.

Bonus video:

03:31

OVO JE RECEPT ZA PRAVE SREMAČKE SALČIĆE! Posebnu slast im daje NEOBIČAN SASTOJAK po kome su ovi kolačići dobili ime

(Espreso/Stil/Prenosi M.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.