3 POSNA RECEPTA NA VODI KOJE MORATE DA SPREMITE: N ezna se koji je od koijeg BOLJI, tako spremaju u MANASTIRIMA
Posni pasulj, Foto: Printscreen/Youtube/ My kitchen Tanja

ukusno

3 POSNA RECEPTA NA VODI KOJE MORATE DA SPREMITE: N ezna se koji je od koijeg BOLJI, tako spremaju u MANASTIRIMA

Preporučujemo i riblju čorbu sa sočivom

Objavljeno: 13:31h

Božićni post se polako bliži kraju, a približava se i najstroža nedelja posta kada se posti samo na vodi. Evo 3 recepta koja će vam se sigurno svideti.

Recept za riblju čorbu

Sastojci:

glava i kičma sa repom 1 veće pastrmke

500 g fileta pastrmke

6-8 šolja vode

2 glavice crnog luka

6 šargarepa

6 manjih krompira

1 kašičica soli

2-3 zrna bibera

1 kašičica slatke začinske paprike

2 lovorova lista

Recept za rusku riblju čorbu sa pastrmkom:

Glavu i kičmu sa repom stavite u šerpu, sipajte vodu i kuvajte na srednjoj vatri dok ne provri, pa onda smanjite vatru i kuvajte dok se kosti ne raspadnu (oko 40 minuta). Procedite supu od kostiju, pa je tako proceđenu vratite u šerpu. Dodajte iseckan krompir u proceđenu vodu za riblju čorbu. Kada provri, dodajte iseckan crni luk i šargarepu. Promešajte i ostavite da se kuva na srednjoj vatri oko 10 minuta. Dodajte filete pastrmke, so, biber u zrnu, slatku začinsku papriku i lovorove listove. Promešajte riblju čorbu, poklopite, pa kuvajte oko 15-20 minuta. Preporučujemo i riblju čorbu sa sočivom.

Riblja čorba
foto: Printscreen/Youtube/anaaleksa

Slatke košnice

Sastojci:

300 g urmi

225 g pečenog kikirikija

posna čokolada

Recept za posne košnice od 3 sastojka - popularni sitni kolači:

Urme potopite u vrelu vodu i onda ih isecite i dobro izblendirajte. Zatim u blender dodajte i kikiriki i blendirajte dok ne dobijete gustu smesu. Prebacite u posudu i malo rukama sjedinte, pa ako nemate kalup za košnice, može da posluži i vrh od cediljke. Podelite smesu na nekoliko jednakih delova, pa utisnite u šupljinu cediljke. Izvadite i poređajte na neku tacnu. Stavite košnice u frižider na pola sata. Istopite čokoladu na pari, pa umočite vrh svake košnice. Ako želite ukrasite mrvicama čokolade.

Kolač, Sitni kolači, Posni kolači, Posni kolač
foto: PRINTSCREEN/YT/QUICK SIMPLE & DELICIOUS

Manastirski pasulj na vodi

Sastojci:

600 g pasulja

4 kašičice soli

2 kašike crvene mlevene paprike

2 crna luka

4 čena belog luka

nana

2 ljute paprike

Priprema:

Pasulj sipajte u šerpu, prelijte vodom i ostavite preko noći da odstoji. Nakon toga procedite, pa sipajte novu vodu, dodajte crni luk isečen na rebarca, pa posolite i pobiberite. Kad proključa dodajte sveže listove nane, a onda kuvajte još 10 minuta. Povremeno promešajte. Pasulj sa sve vodom, lukom i začinima sipajte u zemljanu posudu ili vatrostalnu tepsiju. Pospite mlevenom crvenom paprikom i promešajte. Ubacite i cele čenove belog luka, pa promešajte i sipajte još vode. Preko stavite cele paprike, a ako ne volite ljute, možete da koristite i obične. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 15 minuta, a onda ako je potrebno sipajte još vode i pojačajte temepraturu na 200°C. Pecite još 20-25 minuta. Povremeno pogledajte da li treba da dospete još vode.

Posni prebranac sa belim vinom, Prebranac
foto: Printscreen/Youtube/ My kitchen Tanja

Bonus video:

01:49

POZNATI KUVAJU U EMISIJI MAJKE I SNAJKE Recept za pileća krilca sa pivom kakve dosad niste probali, za sam kraj VIP nedelje

(Espreso/Stvar ukusa/Prenela A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.