KOLAČ SA ČOKOLADOM, VIŠNJAMA I KOKOSOM: Najkremastija poslastica - spoj voća, fila i mekanog biskvita
Kolač sa čokoladom, višnjama i kokosom, Foto: Printscreen/Youtube/ Hearty food

nešto najbolje

KOLAČ SA ČOKOLADOM, VIŠNJAMA I KOKOSOM: Najkremastija poslastica - spoj voća, fila i mekanog biskvita

Kolač sa čokoladom, višnjama i kokosom je najkremastija poslastica sa spojem voća, fila i mekanog biskvita

Objavljeno:

Uskoro nam se bliže praznici, a domaćice se trude da svojim najmilijima te dane ulepšaju na što bolji način kada su u pitanju specijaliteti.

Osim sitnih kolača sa plazmom i čokoladom, raznih torti od voćnih do čokoladnih...

Pred vama je kolač sa čokoladom, višnjama i kokosom koji ukusom i slatkoćom pomera sve granice.

Mućenje jaja
Mućenje jajafoto: Printscreen/Youtube/ Hearty food

Ovo su sastojci za recept:

100 g višanja

3 jaja

100 ml slatke pavlake

1 kašičica vanilin šećera

Smesa za kolač sa čokoladom, višnjama i kokosom
Smesa za kolač sa čokoladom, višnjama i kokosomfoto: Printscreen/Youtube/ Hearty food

40 g kondenzovanog mleka

60 g šećera

70 g rikota sira

50 ml ulja

1 kašičica praška za pecivo

150 ml mleka

30 g kakaoa

160 g brašna

Smesa za kolač sa čokoladom, višnjama i kokosom u plehu
Smesa za kolač sa čokoladom, višnjama i kokosom u plehufoto: Printscreen/Youtube/ Hearty food

Još je potrebno:

kokos

120 g čokolade

70 ml slatke pavlake

Ovo je priprema:

Umutite jaja sa vanilin šećerom, pa postepeno dodajte šećer i mutite dok ne dobijete penastu i belu smesu. Zatim sipajte ulje i mleko i nastavite da mutite. Zatim u smesu dodajte prosejano brašno sa kakaom i praškom za pecivo.

Lagano promešajte i sipajte u pleh obložen pek papirom. Poravnajte i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta.

Višnje u smesi za kolač
Višnje u smesi za kolačfoto: Printscreen/Youtube/ Hearty food

Zatim uzmite neku okruglu posudu i isecite krug od testa. Pomešajte rikota sir sa karamel kremom, pa dodajte slatku pavlaku i umutite.

Ostatak testa iseckajte i dodajte u fil, a onda dodajte i višnje, pa promešajte. Zatim posudu koju ste koristili da isečete krug obložite providnom folijom, pa sipajte fil i preko stavite krug od testa.

Čokolada preko kolača
Čokolada preko kolačafoto: Printscreen/Youtube/ Hearty food

Pokrojte providnom folijom i stavite u frižider na par sati.

Zatim izvadite kolač iz posude i premažite ga čokoladom koju ste otopili sa slatkom pavlakom, a onda i pospite kokosom.

Kolač sa čokoladom, višnjama i kokosom
Kolač sa čokoladom, višnjama i kokosomfoto: Printscreen/Youtube/ Hearty food

Stavite kolač u frižider na pola sata i služite.

Bonus video:

01:46

Ovako je proteklo kuvanje porodice Nikić

(Espreso/Stvar ukusa/S.B./Prenela: N.J.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.