DOKTOR TVRDI DA JE NAJZDRAVIJE DA SPAVATE GOLI ČAK I ZIMI: Kada ovo SAZNATE odmah ćete se RASKOMOTITI
Ilustracija, Foto: Profimedia

savet

DOKTOR TVRDI DA JE NAJZDRAVIJE DA SPAVATE GOLI ČAK I ZIMI: Kada ovo SAZNATE odmah ćete se RASKOMOTITI

Evo šta se dešava sa vašim zdravljem ako spavate goli i zimi

Objavljeno:

Golo spavanje korisno je za fizičko i mentalno zdravlje, a pozitivni učinak trajaće i nakon što se probudite.

Verovatno u zimskim mesecima spavate u pidžami, a možda i sa čarapama. Ali, pokazalo se da bi i zimi bilo bolje da spavamo goli. Golo spavanje zapravo je korisno za fizičko i mentalno zdravlje, a pozitivni učinak trajaće i nakon što se probudite. Semi Margo, stručnjak za spavanje kaže: „Golo spavanje zapravo može pomoći u regulisanju telesne temperature i poboljšati kvalitet sna.“

Evo nekih prednosti golog spavanja koje je istakla Semi:

Brže ćete zaspati: Vaša telesna temperatura igra ključnu ulogu u vremenu spavanja. Povezana je s unutrašnjim telesnim satom koji kontroliše vaš ciklus spavanja i budnosti. Padanje u duboki san povezano je s hlađenjem tela, pa kada dopustite telu da se ohladi tako što spavate goli, tako mu signalizirate da je vreme za spavanje. To znači da ćete potencijalno brže zaspati.

Spavanje
foto: Profimedia

Poboljšava intimnost i emocionalnu povezanost: Kada spavate goli s partnerom to će dovesti do povećane fizičke i emocionalne intimnosti. Podstiče kontakt kože na kožu, što može osloboditi oksitocin, hormon povezan s povezivanjem i poverenjem.

Poboljšava ten: Spavanje bez odeće može podstaći bolju ventilaciju kože, smanjujući mogućnost problema s kožom, kao što su bubuljice, budući da koža slobodno diše i održava svoje zdravlje.

Povećava samopouzdanje: Golo spavanje može povećati vaše samopouzdanje i sliku o vašem telu jer vas podstiče da ga prihvatite onakvim kakvo jeste.

Bonus video:

03:32

DVE SEKUNDE NEČIJEG ZADOVOLJSTVA, VIŠEDNEVNI PAKAO ZA DRUGE! Deca ometena u razvoju s porodicama PREŽIVLJAVAJU UŽAS zbog petardi

(Espreso/NajŽena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.