ČISTAČICA OTKRILA KAKO BRZINSKI DA SE REŠITE NEPRIJATNIH MIRISA IZ OBUĆE: Ni najiskusnije DOMAĆICE to nisu znale
Ilustracija, Foto: Annado / Alamy / Alamy / Profimedia

MORATE ZNATI

ČISTAČICA OTKRILA KAKO BRZINSKI DA SE REŠITE NEPRIJATNIH MIRISA IZ OBUĆE: Ni najiskusnije DOMAĆICE to nisu znale

Ova metoda je najbolje rešenje za neprijatne mirise iz obuće

Objavljeno:

Smrad iz cipela može predstavljati velike neprijatnosti, kako za vas, tako i za sve one koji se u tom trenutku nalaze u vašoj blizini. Ipak, postoji nekoliko zanimljivih i efikasnih načina kojima se bez većih problema možete rešiti neprijatnog mirisa obuće. Kako bismo vam pomogli, za vas smo izdvojili neke najbrže te najjednostavnije.

1. Vrećica čaja

Jeste li znali da će najobičnija vrećica čaja ukloniti neugodan miris iz vaše obuće? Da, zaista je tako. Sve što vam je potrebno jesu već iskorišćene vrećice vašeg omiljenog čaja. Nakon pripremanja čaja, iskorišćene vrećice temeljno operite vodom, osušite i stavite ih u cipele. Ostavite ih da deluju nekoliko sati, bilo bi najbolje preko noći, a vaša će obuća nakon toga ponovno lepo mirisati.

Čaj
foto: Profimedia

2. Sapun i voda

Ove dve stvari sigurno imate kod kuće, a pomoći će vam u rešavanju neprijatnog mirisa vaše obuće, a to su sapun i voda. Uz pomoć ova dva mala ‘pomagača izribajte svoje patike, osušite ih čistim peškirom, krpom ili fenom za kosu (pripazite da fen nije preblizu obuće kako ih ne biste oštetili). Neprijatan miris trebao bi da nestane, a ovaj trik može vam pomoći i kod uklanjanja mrlja na površini patika, prenosi Jutarnji.

3. Soda bikarbona

Još jedno jednostavno rešenje za uklanjanje neprijatnih mirisa. Uzmite sodu bikarbonu, lagano je isipajte po celoj unutrašnjosti cipele i ostavite da deluje preko noći. Do jutra bi smrad trebalo da nestane.

4. Zamrznite ih

Zamrzavanje obuće zvuči vam čudno? Možda malo i jeste, ali pomaže kad je reč o uklanjanju neprijatnih mirisa. Ovo je ujedno i jedna od zanimljivijih metoda – svoje cipele stavite u plastičnu kesu i ostavite ih preko noći u zamrzivaču. Sutradan ih osušite, a nakon toga će biti bez trunke neprijatnog mirisa.

Bonus video:

00:59

ZLATNI TRIK ZA PRANJE PLASTIČNIH POSUDA: Ne morate da ih bacate, na ovaj način ćete SKINUTI NAJGORU MASNOĆU! (VIDEO)

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.