ONA JE DOBILA NAGRADU ZA NAJRUŽNIJU ŽENU NA SVETU: Jednu FOTKU je debelo NAPLATILA, muškarci kad je vide BEŽE
Ilustracija, Foto: Printscreen/Reddit/r/interestingasfuck

jezivo

ONA JE DOBILA NAGRADU ZA NAJRUŽNIJU ŽENU NA SVETU: Jednu FOTKU je debelo NAPLATILA, muškarci kad je vide BEŽE

Ovo je najružnija žena na svetu

Objavljeno: 12:10h

Akromegalija je jedno od retkih stanja hipofize i danas se može lečiti ako se otkrije dovoljno rano. Međutim, pod ograničenjima medicine ranog 20. veka, Bevan nije imala načina da leči ili spreči to stanje, i ubrzo je otkrila da se njene crte lica menjaju do neprepoznatljivosti.

Akromegalija nosi nekoliko zdravstvenih rizika, u rasponu težine od apneje u snu do povećanog rizika od kardiovaskularnih bolesti i poremećaja bubrega.

Kao rezultat njenog stanja, Bevanine inače normalne ruke i stopala su porasle van svake proporcije, njeno čelo i donja vilica su ispupčene ka spolja, a nos joj je postao vidljivo veći. Njen promenljiv izgled otežavao je pronalaženje i zadržavanje posla, pa je pribegla čudnim poslovima da bi obezbedila svoju porodicu.

Retko stanje ju je trajno unakazilo. Godinama kasnije, bivša radnica sajma tvrdila je da je farmer za koga je radila rekao Bevan da je "sve za šta je ona sposobna - takmičenje ružnih žena."

Uzimajući k srcu farmerove reči, Bevan se ubrzo prijavila na takmičenje "Najružnija žena" i lako je pobedila 250 takmičara da bi zaslužila sumnjivu titulu. Njena pobeda privukla ju je pažnju vlasnika sporednih emisija, a pošto ju je lekar uverio da će se njeno stanje samo pogoršavati, odlučila je da to iskoristi zarad svoje dece. Uskoro je imala redovan posao na putujućem sajmu, pojavljujući se na sajmovima širom Britanskih ostrva.

Godine 1920., Bevan je odgovorila na oglas u londonskim novinama: "Traži se: Najružnija žena. Ništa odbojno, osakaćeno ili unakaženo. Garantovana dobra plata i dug angažman za uspešnog kandidata. Pošaljite nedavnu fotografiju." Oglas je dao britanski agent za Barnum i Bejlijev cirkus, koji je otkrio da ona ima "što bi moglo zvučati kao paradoks, lice ružne žene koje nije bilo neprijatno".

Nakon što je agentu poslao fotografiju napravljenu posebno za tu priliku, Bevan je pozvana da se pridruži sporednoj predstavi u zabavnom parku Dreamland na Koni Ajlendu, tada jednoj od najvećih lokacija na svetu za izvođače sporednih predstava. Atrakcija je bila ideja senatora Vilijama H. Rejnoldsa i promotera Semjuela V. Gumperca, jedne od najplodnijih ličnosti u istoriji sporednih emisija, i koji je kasnije radio sa Harijem Hudinijem.

Defilovala je zajedno sa drugim poznatim glumcima, uključujući Lajonela, Čoveka sa lavljim licem kao i mnogim drugim. Posetioci Zemlje snova bili su pozvani da se zagledaju u 154 funte koje je nosila na svom okviru od 5′ 7″, kao i na njene ogromne ruke. Bevan je mirno podnela ponižavajući tretman. "Mašinski se osmehujući, ponudila je na prodaju razglednice sa svojim slikama," čime je obezbedila dovoljno novca za sebe i za obrazovanje svoje dece.

Kako su godine prolazile, Meri En Bevan je nastavila da privlači publiku, pa čak i nastupala sa čuvenim šouom Ringling Bros. i Barnum & Bailei. Uspela je u svom cilju da obezbedi i svoju decu: za samo dve godine nastupa u Njujorku, zaradila je 20.000 funti, što je otprilike ekvivalentno 1,6 miliona dolara 2022.

Bevan je takođe imao prijatelje u i van gomile sporednih emisija i nalazio je vremena za ljubav. Dok je nastupala u Medison Skver Gardenu 1929. godine, sklopila je romansu sa čuvarom žirafe poznatim samo kao Endrju. Čak je pristala da se podvrgne šminkanju u njujorškom kozmetičkom salonu, gde su joj kozmetičari napravili manikir i masažu, ispravili kosu i našminkali lice.

Bevan je nastavila da radi na Koni Ajlendu preostale godine, sve dok nije umrla u 59. godini 26. decembra 1933. Vraćena je u domovinu na sahranu i sahranjena na groblju Brokli i Lejdivel u jugoistočnom Londonu.

Priča ove žene pokazuje koliko daleko majk amože ići za svoju decu. Iako je možda i pre zaslužila titulu "ružne", ostala je zapamćena kao jedna od najljepših mama u istoriji.

Bonus video:

49:41

REDAKCIJA 13.12.2023. 2.DEO

(Espreso/Stil)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.