OVA PESMA JE NAJVEĆA MISTERIJA EKS-JU ROKA: Ceo život je pevamo POGREŠNO, a kad čujete PRAVE REČI, ZANEMEĆETE
Olivera Ježina, Foto: Printscreen/Instagram/oliverajezina

paŽnja

OVA PESMA JE NAJVEĆA MISTERIJA EKS-JU ROKA: Ceo život je pevamo POGREŠNO, a kad čujete PRAVE REČI, ZANEMEĆETE

Ako jeste, potpuno ste bili u pravu, međutim, u jednom trenutku se na internetu pojavila teorija da Jura zapravo kaže „vozio sam Premag Radu“

Objavljeno:

Toliko je pesama koje decenijama pevamo pogrešno, pa tako, recimo, mnogi misle da Lepa Brena u svom hitu kaže „sestra mi je duša slovenska“, a ona kaže „setna mi je duša slovenska“.

Ipak, posebno mesto u svemu ima pesma „Srce na cesti“ Jure Stublića koja je godinama unazad predmet diskusije među korisnicima društvenih mreža, a sve zbog jedne, u najmanju ruku smešne teorije. Ali da krenemo redom.

Da li ste i vi, kao i svi, pevali uz Juru sledeće stihove:

„Vozio sam prema gradu 120 na sat

Nisam bio pijan, ni napušen

Čist kao ruža sa suncem u očima

Vozio sam prema gradu 120 na sat“

Ako jeste, potpuno ste bili u pravu, međutim, u jednom trenutku se na internetu pojavila teorija da Jura zapravo kaže „vozio sam Premag Radu“.

Rada je, prema ovim „teoretičarima“, navodno bila čuvena eks-Ju lepotica u koju je Jura bio nesrećno zaljubljen i kojoj je posvetio pesmu. Da sve bude uverljivije, kaže se i da je porodica Premag bila bogata, poreklom sa Plitvica.

Ali ako malo dublje zagrebete, videćete da je sve šala i da je sve zapravo izmišljeno. O Radi Premag gotovo da nema nikavih drugih informacija (sem jednog naloga na Fejsbuku koji je vrlo verovatno takođe šaljiv).

A tu dolazimo i do druge zablude u koju su mnogi poverovali – osim ilustracije sa plavookom devojkom u autu, uz ovu priču ide i fotografija jedne brinete.

Na ovoj fotografiji je zapravo Olivera Ježina, velika glumica i lepotica stare Jugoslavije.

Negde možda i postoji neka Rada Premag, ali da je Jura stvarno pevao kako je u kolima sa svojom ljubavi Radom, veliko je pitanje zašto bi potom stao drugoj devojci pored puta…

“Vidjeo sam kako mašeš i oduzeo gas

Ušla si u moja kola i svezala pojas

A na radiju je bila ljubavna pjesma

Moja ruka na tvom ramenu

Tamo na cesti mi je ostalo srce

Na vrućem asfaltu”

01:31

PESMA IMATI, PA NEMATI BILA NAMENJENA HARISU DŽINOVIĆU! Džej kada je odslušao, počeo da plače: Anegdota o velikoj legendi muzike

(Espreso/nova.rs/Nevena Dimitrijević)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.