SAMO OVAKO SE PIRINAČ NEĆE LEPITI KADA GA KUVATE I NEĆE BITI BLJUTAV: Dodajte 1 SASTOJAK i uživajte u SOČNOM JELU
Pirinač, Foto: Printscreen YouTube/Kuhinja za 10

sjajno

SAMO OVAKO SE PIRINAČ NEĆE LEPITI KADA GA KUVATE I NEĆE BITI BLJUTAV: Dodajte 1 SASTOJAK i uživajte u SOČNOM JELU

Ukoliko želite izbeći da vam se pirinač ili testenina slepe tokom kuvanja, postoji još jedan sjajan trik osim dodavanja ulja

Objavljeno: 16:31h

Umesto da koristite maslinovo ili suncokretovo ulje, možete posegnuti za jednostavnim, jeftinim, a ukusnim rešenjem - sokom od limuna.

Svi koji su bar jednom kuvali špagete, makarone ili pirinač znaju koliko nezgodno može biti kada se ove namirnice slepe. Dodavanje ulja u vodu jeste uobičajeni trik, ali sok od limuna može pružiti isti efekat bez dodatnih masnoća.

Testenina
foto: Bakina kuhinja

Sve što treba da uradite je da dodate malo sveže isceđenog limunovog soka u vodu u kojoj se kuva testenina ili pirinač. Limunov sok ne samo da će sprečiti slepljivanje namirnica, već će im i dodati osvežavajući i poseban ukus. Ovo je sjajan način da obogatite aromu jela bez potrebe za dodatnim uljima.

Osim što će vaše jelo izgledati lepše, rastresitije i ukusnije, dodavanje limunovog soka pružiće dodatnu dimenziju vašem kulinarskom iskustvu. Tako da slepljivanje više neće biti briga, a vaše kuvanje će dobiti osvežavajući i ukusan dodatak. Isprobajte ovaj jednostavan trik i uživajte u još boljim obrocima!

Bonus video:

02:40

LESKOVAČKI UŠTIPCI I URNEBES SALATA: Najjednostavniji recept u emisiji Majke i snajke: Porodica kuvanjem osvojila 10.000 dinara

(Espreso/24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.