EVO ŠTA SE DEŠAVA U VAŠEM TELU AKO VODITE LJUBAV UJUTRU OSTAĆETE U ŠOKU: Kada budete videli PAŠĆETE U NESVEST
Ilustracija, Foto: sakkmesterke / Alamy / Alamy / Profimedia

pažnja

EVO ŠTA SE DEŠAVA U VAŠEM TELU AKO VODITE LJUBAV UJUTRU OSTAĆETE U ŠOKU: Kada budete videli PAŠĆETE U NESVEST

Otkrivamo šest fascinantnih prednosti koje stručnjaci za seksualno zdravlje tvrde da se mogu dogoditi vašem telu ako započnete dan sa seksualnim zadovoljstvom

Objavljeno:

Prema rečima ginekologa i stručnjaka za seksualno zdravlje, dr Kristi Kob, jutarnji seks može imati posebne benefite zbog prirodnog ciklusa hormona.

Prirodno uzbuđenje

Ginekolog i stručnjak za seksualno zdravlje, dr Kristi Kob, ističe da "hormon sreće" dopamin može povećati uzbuđenje, s obzirom na to da su nivoi ovog hormona najviši ujutro. Ovo može olakšati prirodno uzbuđenje, kako objašnjava dr Kob.

Seks
foto: Sergiy Tryapitsyn / Panthermedia / Profimedia

Hemikalije za dobar osećaj i povezivanje

Seks oslobađa norepinefrin i oksitocin, čime se poboljšava osećaj zadovoljstva i povezanosti s partnerom. Oksitocin, poznat kao "hormon maženja", može smanjiti nivoe stresa i unaprediti emocionalnu vezu između partnera.

Prisutnost tokom seksualnog čina

Jutarnji seks može omogućiti veću seksualnu prisutnost, posebno jer se dešava pre početka svakodnevnih obaveza. To može biti korisno za izbegavanje distrakcija i fokusiranje na trenutak.

Seks
foto: C2914 Rolf Kremming / imago stock&people / Profimedia

Punjenje energijom za dan

Integracija seksa u jutarnju rutinu može motivisati za energičan početak dana, čime se poboljšava dnevna produktivnost i, potencijalno, kvalitet sna noću.

Fizička aktivnost

Seks ujutro može poslužiti kao vrsta vežbanja, pomažući telu da započne dan aktivirano i sagoreva kalorije.

Osveženje seksualne rutine

Jutarnji seks može uneti novost u seksualni život, pružajući drugačije svetlo, temperaturu i osećaj od noćnih aktivnosti. Ovo može poboljšati uzbuđenje i doprineti pozitivnom iskustvu.

Bonus video:

02:40

LESKOVAČKI UŠTIPCI I URNEBES SALATA: Najjednostavniji recept u emisiji Majke i snajke: Porodica kuvanjem osvojila 10.000 dinara

(Espreso/24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.